Kåbdalis har öppnat och kräver munskydd

I  måndags öppnade Kåbdalis som ligger emellan Älvsbyn och Jokkmokk i Norrbotten. För skidåkare som tar sig till backarna är munskydd i restaurang och gemensamma lokaler ett krav från ägarna.

I tisdags öppnade anläggningen för bokade träningsgrupper, imorgon släpps allmänheten också in. I nuläget är röda pisten Becca Backen öppen, mycket tack vare sparad snö från förra vintern:
– Vi breddar Becca backen så att vi rymmer så många åkare som möjligt under höstlovet, men koncentrerar oss nu på Super G:n så att vi snabbt får igång två nedfarter, berättar Johan Gunnarstedt som är med och äger och driver anläggningen.

Kåbdalis har fyra liftar och nio nedfarter, samt 210 fallhöjdsmeter. Den lilla skidorten lockar framförallt åkare från Piteå och Luleå som ligger 12 respektive 14 mil bor. Tidigt på säsongen är det alpina träningsgrupper som framförallt tar sig till Kåbdalis, både svenska och utländska. Kåbdalis brukar kunna öppna för alpin åkning tidigt på säsongen.

Restaurangerna ”Kårleone” och ”Gamla Krogen” i Kåbdalis är öppna och nästa vecka, då det är höstlov, väntas många gäster. De som ska äta på anläggningen får köpa matbiljetter på förhand där liftkort säljs. Väl på restaurangerna är munskydd krav:
– Munskydd måste bäras i våra offentliga lokaler, samt i restaurangerna, förutom när man sitter ned vid bordet, säger Johan Gunnarstedt.

Men att munskydd är någon garant för att stoppa smittspridning är man inte inne på, det är ett komplement till social distansering. Många åtgärder har också vidtagits för att få bra flöden och undvika trängsel i skidorten. Johan Gunnarstedt förklarar:
–Tänk igenom hur munskydd tas av och sätts på så att virus ej fastnar på händerna, tvätta dom med egen handsprit, eller använd det som finns i våra lokaliter. Viktigt är att munskyddet ses som en extra säkerhet, avstånd och annat ska vara precis som om man inte hade burit munskyddet.  

En längre artikel från Kåbdalis med fler bilder kommer snart på Freeride.
>>> 27/10 Nu finns reportaget: Kåbdalis – försäsong i sitt esse

Text: Anders Wingqvist

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera