Kaj & Sverre säljer KASK efter 18 år

Det som började med mössvirkande mellan olika skidtävlingar i Nordamerika för två uttråkade skidåkare för nästan två decennier får nu ett slut. Kaj Zackrisson och Sverre Liliequist säljer KASK och jobbar istället vidare med sitt nya varumärke ”Live a little”. 

– Det har varit en fantastisk resa med Kask som nu tar en ny vändning denna höst, säger Sverre Liliequist.
Sverre och Kaj virkade mössor medan de åkte skidor i Nordamerika, ibland bytte de mössor mot en soffa att sova på. Mycket har hänt sedan dess och 2001 startade de bolaget som sålde just handvirkade mössor. Senare adderade man färgglada underställ, sockar, goggles och annat till kollektionen.

I onsdags meddelade Kaj och Sverre att man nu sålt bolaget och att man i höst kommer att lansera produkter för skidåkning under namnet Live a little. Mottot ”Live a little” har sedan länge använts som tagline med Kask och ett begrepp som radarparet har kört med ända sedan den klassiska skidfilmen som de gjorde med sitt gäng Swedish Posse.

Det är den betydligt större spelaren italienska Kask som köper varumärket. Det bolaget är specialiserat på hjälmar för cykling, skidåkning, alpinism, ridning och säkerts-/räddningshjälmar för professionellt bruk. Bolaget startade senare än svenskarna, 2004 men har sedan dess vunnit priser på både världens största skidmässa ISPO och världens största cykelmässa Eurobike.

– Exakt vad Live a little kommer att bli för något vill vi inte avslöja riktigt ännu, men det kommer att bli saker som faller våra tidigare Kask-fans på läppen är jag ganska säker på, berättar Kaj Zackrisson. 

För den som vill ha en sista pryl från Kask är det läge att besöka deras webbshop som just nu rensas på produkter med 60 procents rabatt.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
56 kommentarer Kommentera   Läs alla kommentarer (56)