Krönika: Landslagsåkare? Tänk på vad du skriver!

Kevin Bäckström har fått lämna snowboardlandslaget. Orsaken: ett hatiskt blogginlägg och lättklädda bilder på tjejer på Instagram. Är det rimligt att kräva att idrottare ska bete sig på ett visst sätt på sociala medier?

Vid det här laget har nog de flesta hört att Kevin Bäckström blivit kickad från snowboardlandslaget. Eller uppmanad att omedelbart lämna sin plats, som det heter på byråkratiska.
Orsaken: att han publicerat bilder och text på sina sociala medier som strider mot förbundets värderingar.


Kevin Bäckström
Foto: Simon Hastegård/Svenska snowboardlandslaget

Är det inte 
lite hårt, att ta ifrån en tjugoåring en landslagsplats som mycket väl kan leda till OS i Sochi nästa år, för att han tagit till personangrepp i ett blogginlägg och  publicerat bilder på halvnakna tjejer? En vinter när #näthat seglat upp på var och varannan löpsedel? (Hör ni min sarkasm?)

Nej. Det är inte hårt. Jag förstår att förbundsfolket reagerar. Inte minst efter att ett strippklubbsbesök i höstas, där Kevin var en av de inblandade, ledde till värdegrundsdiskussioner inom landslaget och samtal med samtliga åkare kring vad det innebär att vara en förebild. Han fick en varning. Han ignorerade den.

Som landslagsåkare representerar man inte bara sina personliga sponsorer utan ett helt land, och det ser inte bra ut för snowboardlandslaget om Kevin Bäckström postar förlegade sexskämt och attackerar journalister, ens på sina egna sociala mediekanaler. Punkt.
Det sänder ut signaler till hans följare att det är okej att bete sig så, att skratta åt något som är nedsättande, för att det är maskerat som skämt.

Grejen är att det inte bara är Kevin Bäckströms fel. Inte i grund och botten.
I grunden handlar det om en höhö-mentalitet och kvinnosyn som inte är det minsta unik för actionsportvärlden, utan finns lite varstans i samhället, och den kommer tyvärr inte ändras för att en kille mister sin landslagsplats.

Den kommer ändras för att tillräckligt många, tjejer som killar, fattar att det går en gräns mellan att tycka att någon är snygg och att se någon som ett objekt, och även säger ifrån när ”humorn” slutar vara rolig.
Det är skillnad på att skämta med sina nära vänner i ett sammanhang där alla egentligen vet vad som gäller eller är underförstått, och att posta något som tusentals följare bara ser som hastigast och i värsta fall tycker är okej.
(Jag menar inte att infantilisera någon, och tror verkligen inte att de drygt 13 000 som följer Kevin på Instagram delar alla hans värderingar, men tyvärr är gränsen mellan skämt och allvar suddig och svårtydd på internet.)

Det här är ett skolexempel på vad som kan hända när en ny sport, och ett nytt sätt att dela med sig av sitt liv och sina åsikter möter en allmänt vedertagen syn på vad som är okej och inte. Jag tror inte att Kevin Bäckström kommer lida av den här storyn i tid och evighet – nästan all publicitet slutar i bra (eller åtminstone lönsam) publicitet. Han har aldrig bett om att bli en förebild och så länge han bara representerade sig själv och sina personliga sponsorer var det upp till dem att sätta gränser och ställa krav. Krav som fram tills igår troligen handlade om bra tävlingsresultat, bilder och filmsegment – inte om värderingar.


Men landslaget är
annorlunda. Där representerar man ett land, får pengar och stöd från en nationellt förbund för att utöva sin idrott på bästa sätt, och då är det rimligt att utövarna i sin tur har vissa krav på sig. Till exempel att inte lägga upp bilder på sociala medier som förnedrar och förminskar kvinnor. Ha en kvinnosyn från medeltiden, javisst, men håll den i så fall för dig själv, inte på en blogg med tusentals läsare. Inte om du tänker åka i landslagskläder.

“Han bad inte om att bli en förebild,” ropar försvararna, och det har de alldeles rätt i. Men han valde att tacka ja till en landslagsplats, och i och med det valet har lagledningen rätt att lägga sig i hans publicitet om den strider mot landslagets värderingar.

Och ärligt talat, bara för att någon skickar dig en bild på sin nakna rumpa och ber dig publicera betyder inte det att det faktiskt är en bra idé att lägga upp den på din blogg. Det gör dig varken till en kvinnohatare eller kvinnoälskare, det känns mest tröttsamt och så löjligt typiskt för vår generation. Allt ska ut på nätet, direkt. Utan eftertanke.
Men vi kan prata mer om just det en annan gång.

Snowboardförbundet hälsar att Kevin Bäckström är välkommen tillbaka om han omprövar sina grundläggande värderingar, och det är helt rätt. Det är inte bloddoping och fusk vi snackar om nu, det är åsikter och människosyn, och sånna saker kan tack och lov förändras med tiden.


Tror du att ”Kevingate” kommer påverka hur personliga sponsorer inom actionsporterna förväntar sig att deras åkare ska uppträda i sociala medier? Kommentera gärna!

 

Bakgrund:

I oktober 2012 besökte snowboardlandslagets Kevin Bäckström och Tor Lundström en strippklubb, helt i egen regi. Bilder från strippklubben lades sedan ut på deras Facebook och Instagram.

Efter den incidenten hade landslagsledningen möten med samtliga åkare, både enskilt och i grupp där de diskuterade värdegrundsfrågor och vad det innebär att vara en förebild och med i landslaget.

Sedan dess har Kevin Bäckström fortsatt lägga upp nakenbilder och inte helt rumsrena kommentarer på sin blogg och Instagram, och när han i söndags publicerade ett blogginlägg (numera borttaget) där han gick till angrepp mot två journalister på Nyheter24 rann bägaren över för landslagsledningen.

Igår meddelade snowboardlandslaget att Kevin Bäckström får lämna sin plats i landslaget med omedelbar verkan eftersom han i sociala medier och olika uttalanden agerat på ett sätt som inte är förenligt med landslagets värderingar. Han är dock välkommen tillbaka om han ändrar sig, så länge han uppfyller de idrottsmässiga kraven.

I går meddelade även Kevin Bäckströms sponsor Junkyard att man har valt att avsluta sitt samarbete med honom.

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Logga in för att kommentera
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook

 1. Tjaswesniper
  0
  Tjaswesniper | 2013-03-20 17:08          

  "Jag är väldigt glad att en landslagsåkare i den sport som jag älskar mest inte kommer undan med en attityd som visar att han inte respekterar andra utövare av sin sport och inte ens medlemmar i sitt eget lag."

  Vilket otroligt idiotiskt resonemang. Att lägga upp bilder på kvinnor är plötsligt ett tecken på att man inte respekterar kvinnor? Herregud.

  Om vi vänder på det, hur skulle reaktionerna vara om en tjej i Svenska landslaget la upp bilder på män?

  Men ja, får man en varning från landslaget är det dumt att fortsätta "provocera". Dock tycker jag fortfarande att vad man gör på fritiden inte ska kunna påverka allmänhetens åsikt om vad man gör till vardags. Det är tråkigt att vi alltid ska vara så "fina" i kanten här i Sverige.

  Samma sak som med vad en Advokat gör på fritiden, ska det påverka att de inte får hålla på med sitt yrke?

  Jag tror att det mest handlar om en generationsfråga.

 2. dr-telemark
  2
  dr-telemark | 2013-03-11 06:51          

  Började fila på ett inlägg men insåg efter en stund hur meningslöst det är att ge sig in i polemik med de som stödjer Kevin. Nöjer mig med att ge Hedda en stor eloge för artikeln och hoppas att Kevin en dag mognat tillräckligt för att inse hur djävla dum han var i ungdomens glada dagar.
  Mina barn behöver fler förebilder som Hedda och färre som Kevin.

 3. halfwaycrook
  0
  halfwaycrook | 2013-03-07 01:15          

  Håller med till stor del. Sprang på Kevin igår och pratade med han om det. Han verkade ta det med ett ryck på axlarna, chansen för OS finns ju fortfarande.

  Men.. ponera att Zlatan skulle besöka en strippklubb och posta något olämpligt material på ett socialt nätverk. Får han då kicken från svenska fotbollslandslaget med omedelbar verkan.. njaae. Är det så då att för att Kevin är en förebild för en smalare grupp, det finns färre snowboardanhängare än fotbollsanhängare, har dem lättare att släppa honom under sånna drastiska metoder med omedelbar verkan?

  Star or superstar..

 4. Lejoninnan
  0
  Lejoninnan | 2013-03-02 14:38          

  Känner att jag som tjej och snowboardåkare vill (borde? har en skyldighet att?) kommentera detta, eftersom det mest är killar som skriver här. Inte så konstigt, för vi är inte så många tjejer som åker. Det beror till stor del på killar som Kevin, som så klart finns överallt i samhället, inte bara i snowboardvärlden.

  Jag är väldigt glad att en landslagsåkare i den sport som jag älskar mest inte kommer undan med en attityd som visar att han inte respekterar andra utövare av sin sport och inte ens medlemmar i sitt eget lag. Jag är säker på att Kevin älskar tjejer, för hur de ser ut och för vad de kan göra med hans k*k, men han visar tydligt att det också är allt han tycker att tjejer duger till! Därmed nedvärderar han alla kvinnliga snowboardåkare, såväl i landslaget som utanför.

  Jag har haft turen att åka med ett stort gäng grabbar som, istället för att kommentera mina former, har peppat mig och gjort att jag har utvecklats i min åkning. Därmed har de bidragit till att ge mig ett självförtroende som är baserat på vad jag gör, inte på hur jag ser ut! Killar som Kevin får tjejer att stanna vid sidan av backen och aldrig våga uppleva den känslan som endast en bräda på fötterna i fluffigt puder kan ge!

  Svenska snowboardlandslaget har, genom att utesluta Kevin, visat att de vill att tjejer ska känna sig välkomna inom sporten som UTÖVARE och inte bara som prydnader att dregla över på efterfesten.

  Så... bra skrivet Hedda! Du har koll!

 5. tittiez
  0
  tittiez | 2013-03-01 22:16          

  word up på hedda! bra skrivet håller med dig på allt

 6. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-03-01 20:58          

  @Lee-nus
  Mycket bra skrivet!!

 7. Lee-nus
  0
  Lee-nus | 2013-03-01 20:16          

  Tror inte att Kevin är kvinnohatare, men jag tror att han är för mentalt outvecklad för att förstå varför han framstår som en sådan.

  Kan inte se att det skulle vara ett större problem att man lägger upp bilder på någons rumpa, men att lägga upp bilder med budskapet att skillnaden på kvinnor och myggor är att de senare slutar suga när man slår till dem är ju så extremt infantilt att jag saknar ord. Riktigt pinsamt tonårsbeteende.

  Tror ingen av våra andra landslagsidrottare, oavsett idrott, skulle komma undan med det, så varför skulle Kevin? Sen är han ju inte portad från landslaget heller, så det är väl bara för honom att bevisa att han är en vuxen människa och hålla sig i skinnet offentligt för att ta sig tillbaka.

 8. NiclasMagnusson
  0

  Sedan tycker inte jag att vi kommer mycket längre i den här diskussionen. Vi har delade åsikter och det vet jag nu. Tack för diskussionen. Jag lämnar diskussionen och peppar inför en helkväll med lättklädda brudar och grym musik.
  Hoj!

 9. NiclasMagnusson
  0

  Medans Lowe71 pysslar i snickarboden med sitt klasshat och andra negativa tankar så snickrar jag och resten av skid/snowboardvärlden på vårt välmående och positiva tankar och lever i vårt himmelrike till bubbla. Ett tips, kolla dokumentären "the secret"
  Och om klasshat och jantelagen är det man i Sverige är stolt över så förstår jag nu varför jag inte känner mig speciellt svensk. Så tack för upplysningen ;)

 10. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-03-01 19:22          

  @Niclas
  Kevin hjälper väl i allra högsta grad till att objektifiera dessa tjejer genom att lägga ut bilderna på sin blogg med tusentals läsare. Vad tjejerna själva vill är ju i detta fall ganska orelevant. Jag tycker att det räcker med att kolla förstasidan på Kevins blogg för att tycka att snowboardförbundet har tagit ett klokt beslut.

 11. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-03-01 18:42          

  Vad jag skriver här kan väl inte hjälpa Kevin, eller?

 12. NiclasMagnusson
  0

  Men va bra! Då kan folk sluta beskylla Kevin för det här nåmer då det inte är han som objektifierar tjejerna. End of story. Happy ending! YAAAYY! ;)

 13. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-03-01 17:41          

  @Niclas
  Tjejer får såklart frivilligt objektifiera sig själva hur mycket de vill. Det är dock ett tragiskt bevis på tillståndet i världen.

 14. NiclasMagnusson
  0

  Inom denna sporten kommer det nog alltid finnas brudar som vill visa sina kroppar oavsett om Kevin eller någon annan åkare publicerar deras bilder. Likväl som det alltid kommer finnas porrskådisar, som för många runt om i världen tycker är den sämsta synen på en kvinnas sexualitet. Det som är fel och fel kvinnosyn är när något sker på ofrivillig basis, vilket i detta fall absolut INTE har skett.
  Det man i detta fall måste separera är stripklubbesöket, brallorna i videon och instagram bilderna mot det sista blogginlägget. Det sistnämnda är det som orsakade att han fick gå. Där hade han kunnat göra på ett helt annat sätt för att poängtera att han tycker att journalisterna gått för långt i sitt artikeljagande och hetsjakt.
  Får jag fråga @Doughboy om du tycker det är ok att brudar objektivicerar sig själva?

 15. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-03-01 13:58          

  @NiclasMagnusson
  Är det bara extra känsliga personer som reagerar på att tjejer objektifieras hela tiden i hela världen medan ni andra sköna dudes bara flyter med och tycker att det hela är störtskönt??

  Att det finns mycket dålig kvinnosyn inom sport är väl den äldsta nyheten i världen men det är ju inget som försvarar Kevins agerande. Att många gör en och samma sak är väl ingenstans ett mått på att det skulle vara bra eller ok??

 16. NiclasMagnusson
  0

  Detta handlar mer om hur han agerade efter journalisterna hade spytt ut skit på honom efter två tillfällen än vad han gjorde de två gånger dom skrev om. Han blev inte sparkad innan blogginlägget, utan efter. Så ni får gärna tolka det som att han hade fått kicken utan medias hjälp. Då hade han fått kicken redan vid nyheten om hans edit, vilket han inte fick. Missade ni intervjun med Olle där han sa att han inte brydde sig om vad Kevin gör utanför landslaget. Då menade han stripklubbesöket.
  Det han skrev i blogginlägget om journalisterna var dock inget smart drag och därav anledningen till kicken. Även om jag personligen tycker att journalisterna bör höra på ett eller annat sätt att dom borde skriva om något mer viktigt än att Kevin gick på stripklubb och drog ner brallorna i en edit. För er som är intresserade av sådana nyheter kan jag starkt rekommendera se & hör samt hänt extra. Alla betydelselösa nyheter samlade på ett ställe.
  Detta med brudar, alkohol och sex i sporten är inget nytt alls. Någon som varit på efterfesten till JOI? ;) Bra fest och kul som fan. Rekommenderas dock inte för @doughboy och @lowe71 om det lätt blir förmycket av allt det goda ;)

 17. Heddious
  0
  Heddious | 2013-03-01 11:55          

  @ Koese och Doughboy: Word!

 18. Koese
  0
  Koese | 2013-03-01 11:54          

  @egsundkvist
  Jag blir också mörkrädd...

  Jag tog upp detta som ett bevis på vad som är normen i samhället, det kan du inte komma ifrån.

  Kevin har en taskig och omogen kvinnosyn, men problemet ligger djupare än så.

 19. egsundkvist
  0
  egsundkvist | 2013-03-01 11:46          

  @Koese
  "Eller, varför heter det Skidor och Damskidor?"
  Jag blir mörkrädd...

 20. Koese
  0
  Koese | 2013-03-01 11:37          

  Bra text! Nyttigt för de lite yngre manliga medlemmarna på sidan kanske? Något att ta till sig för de äldre med taskig kvinnosyn också.

  Ni killar och tjejer som klagar på feminister har nog inte alls fattat vad feminism står för. Slå upp valfri kvällstidning och jämför hur kvinnor framställs i jämförelse med män. Både i artiklar och i reklamannonser. Män premieras främst för sina prestationer medan kvinnorna får beröm för sin fina klänning eller vackra hår (se rapporteringen från Oscarsgalan).

  Eller, varför heter det Skidor och Damskidor? Varför inte Herrskidor och Damskidor? Bara ett exempel på vad som är normen i samhället...

  Måste tillägga med att min syn på feminism ändrats de senaste åren, kanske har med mognad att göra, att jag nu ser orättvisorna som faktiskt finns.

 21. egsundkvist
  0
  egsundkvist | 2013-03-01 11:37          

  Fan vad tråkigt att den svenska politiska korrektheten ska drabba även snowboardvärlden. Det räcker med att en journalist gapar högt "kvinnoförakt" så ska resten haka på drevet. Då vågar fegisarna på förbundet och junkyard inte göra annat än att klippa banden.
  @Lowe71 anledning till att utländska företag OK:ar detta är att denna extrema bajsnödighet i sådana frågor enbart finns i Sverige.

 22. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-03-01 11:03          

  Silvio Berlusconi hävdar förmodligen också att han älskar kvinnor men de flesta tycker nog att han har en rätt rutten kvinnosyn. Att älska kvinnor betyder inte automatiskt att man har en bra attityd till dem.

 23. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-03-01 10:50          

  @Lowe71
  WORD!!

 24. FelixLoman
  0
  FelixLoman | 2013-03-01 09:36          

  feminister

 25. Lowe71
  0
  Lowe71 | 2013-03-01 07:58          

  @NiclasMagnusson Det du inte verkar fatta är att många faktiskt inte diggar Kevins sjukt softa attityd till livet och vackra kvinnor utan istället ser honom som en sexistisk omogen idiot. Den bilden har vi inte fått genom media utan den har han förmedlat själv.
  Att Kevin och andra snowboardåkare är korkade är egentligen inget att bry sig om men att stora multinationella företag som Monster och Nike OK:ar detta beteende är helt åt helvete.

 26. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-03-01 07:36          

  Att någon får kicken från ett av våra mest meningslösa landslag borde vara helt ointressant för media.

  Om Kevin genom sitt agerande på sin blogg och i olika sociala medier visar på en sunkig och objektifierande syn på kvinnor och detta inte är förenligt med snowboardlandslagets värdegrund så har medias agerande i frågan inte på något sätt påverkat att Kevin förlorat sin landslagsplats.

 27. NiclasMagnusson
  0

  Du man ju fråga Kevin själv om han medvetet brutit mot överenskommelser. Men du måste ju erkänna själv att detta är en totalt meningslös skitsak som journalisterna blåst upp till världens rabalder. Som jag sa tidigare. Hade inte journalisterna blåst upp ballongen så hade heller inte ballongen spruckit. Jag förstår att Kevin blir förbannad när journalisterna gick med personangrepp och anklagade honom för att vara kvinnohatare. Det är ju naturligtvis allas här inne högsta dröm att bli publicerad som det inför hela svenska folket när man själv vet att det inte är sant. Alla här inne hade förmodligen mått skitbra av det. Eller har jag helt fel?

 28. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-03-01 00:31          

  Om det skulle vara så att snowboardförbundet endast har gett efter för vad som skrivits i media så är det ju inte ok någonstans. Om Kevin inte har brutit mot landslagets värdegrund ska han såklart vara kvar på teamet. Min huvudsakliga poäng är att om Kevin medvetet brutit en överenskommelse så är det inte så konstigt att han inte får vara med längre. Vilka åsikter jag och andra har i frågan är ointressant.

  Vad Smokins teamåkare har med saken att göra förstår jag inte heller. Skulle jag inte kunna tycka att Smokins teamåkare är ok bara för att jag tycker att det är rätt att Kevin får lämna landslaget om han har brutit en överenskommelse? Smokins teamåkare har Smokin Jays regler att hålla sig till. Jag är övertygad om att Jay ger åkare kicken om de inte håller överenskommelser.

 29. NiclasMagnusson
  0

  @doughboy
  Jag håller med om att man själv väljer om man vill eller inte vill vara med i ett landslag. Däremot så är det Sveriges förlust att vara moraltanter. Helt rätt att markera från Tors sida. Sedan kan väl ingen neka till att detta aldrig hänt om journalisterna inte skrivit om det. Hade landslaget brytt sig hade dom tagit ett snack med Kevin om stripklubbsbesöket utan medias inblandning. Förbundet hade även tagit upp problematiken om bilderna han lägger upp om dom brytt sig. gjorde dom det? Svårt att tro det. Sportchefen sa dessutom i en intervju om editen, att han inte bryr sig vad Kevin gör utanför landslaget, men att han inte delar kevins upplägg i bloggen mm. Så detta beslut kom ENBART pga medias påtryckningar.
  Sedan att du själv säljer ett brädmärke som sponsrar åkare med väldigt tung attityd är ju också intressant om du nu inte delar kevins kvinnosyn (som för övrigt är väldigt positiv) och hans sätt att synas utåt. Har träffat några av teamåkarna. Sjukt sköna dudes! Synd bara att du inte verkar digga deras Softa attityd till livet och världens alla vackra kvinnor ;)
  Och än en gång så skulle jag vilja nämna Horgasm - A love story som har exakt samma livsglädje och kvinnoälskande syn som Kevin. Skillnaden är bara att Norge inte har samma löjliga lag som i Sverige, JANTELAGEN. Dom bryr sig inte och låter Horgmo vara kvar. Helt rätt!

 30. JakobJ
  0
  JakobJ | 2013-02-28 22:35          

  De tråkiga i de här är ju att man ser vad som händer när man blandar fis i sporten. Folk måste ju få leva deras liv som dom vill, tjejerna har ju skickat bilder till han och velat att han ska lägga upp dom. De dumma han gjorde va att tro att man kan få bestämma över sitt eget liv om man går med i ett landslag i byråkrat sverige

 31. mcLovin
  0
  mcLovin | 2013-02-28 20:09          

  Vad hade hänt om han hade bett om ursäkt för påhoppet på journalisterna och det dåliga sexistiska skämtet, men fortsatt lagt upp bilder på vackra kvinnor? Jag har följt den här diskussionen ganska noga och försökt bilda mig en åsikt, det är ändå ett väldigt svårt ämne. Önskar att Kevin kunde ha vart lite smartare så han kunde tillföra mer till diskussionen än "jag är ingen kvinnohatare, jag älskar kvinnor". Dock håller jag ändå fast i min åsikt att man kan lägga upp bilder på halvnakna tjejer (som är med på det) och ändå köra i ett landslag.

 32. pirrson
  0
  pirrson | 2013-02-28 19:05          

  Jag ger upp =)

 33. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-02-28 17:59          

  @delta
  Landslaget tvingar inte någon till någonting. Det är frivilligt att vara med i landslaget och som i vilken förening som helst så finns det förmodligen både skrivna och oskrivna regler för hur man beter sig om man vill vara med.

  Det hela har överhuvudtaget ingenting med några moralflaggor att göra. Att jämföra USA och Sverige på detta område har ingen som helst relevans.

  Att sedan göra någon slags jämförelse med kriminella gäng är ju helt taget ur luften och hänger inte på något sätt ihop med Kevin och landslaget.

  Ett svenskt landslag har som förening eller organisation full frihet att upprätta regler för vad som är ok att göra om man vill vara med i detta lag. Kevin har uppenbarligen inte följt dessa regler och får därför inte vara med. Helt naturligt.

  Kevin är dessutom välkommen tillbaka till ladslaget om han bestämmer sig för att det är viktigare än att få skriva vad han vill på sin blogg.

 34. delta
  0
  delta | 2013-02-28 17:38          

  Jag tycker turist skall copy-paste:a som insändare till någon relevant tidning.

  Det är inte ett landslags uppgift att tvinga på utövarna moraliska värderingar. Vad är nästa värdering: måste alla vara kristna annars blir man kickad?

  Tekniskt sett skall väl varje utövare av en sport ha samma möjlighet till att representera landet utan att dennes åsikter, värderingar, hudfärg, sexuell lägning, klädstil, punkfrisyr, tatueringar vägs in.

  Börjar kännas som att Sverige, som ofta och gärna verkar vara något USA i miniatyr (TV influens?), börjar marschera snabbare med moralflaggan än USA själva.

  Hur kommer det sig att Kevins yttranden förtjänar detta resultat med någon sorts moralkaka som motivering, medan i samma land, Sverige, kan känt kriminella organisationer fortsätta att få existera med motiveringen föreningsfrihet har högre prioritet. Både yttrandefrihet (utan att kränka enskild individ) och föreningsfrihet (tydligen) har med demokratiska grundprinciper att göra.

 35. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-02-28 16:38          

  @Turist
  Lyssna på vad pirrson säger :D

 36. pirrson
  0
  pirrson | 2013-02-28 15:25          

  @Turist
  Det är väl klart som korvspad att du inte kan säga/skriva vad som helst utan att någon reagerar bara för att vi har yttrandefrihet. Du blandar ihop begreppen. Som så många tidigare har påpekat så måste ingen tacka ja till varken en sponsor eller ett landslagsuppdrag. Om du nu väljer att ingå i ett partnerskap med ovan nämnda så kan det då finnas regler för hur man förväntas uppföra sig. Hur svårt ska det vara att förstå? Yttrandefrihet är något helt annat.

 37. Turist
  0
  Turist | 2013-02-28 11:20          

  Att bli utkastad från landslaget för att ha en odefinierad kvinnosyn(som är bland det mest subjektiva som finns i dagens samhälle) är orimligt på flera olika plan.
  För det första har beslutet angående "avstängningen" tagits av personer som inte i överhuvudtaget har koll på hur sociala medier används och till vilken grad. Att en person som inte använder instagram eller är en frekvent bloggläsare vet inte att det finns en mer avslappnad ton på dessa forum. Att posta en bild på instagram t.ex. sker dessutom exponeringen endast till människor som följer Kevin Bäckström. Så valet är helt fritt från person till person om man är intresserad av att exponeras av det material han väljer att publicera.

  Om man nu menar på att innehållet på hans blogg ger en negativ bild av Sveriges landslag är detta en sak. Men faktumet är att bara för att han råkar ha en roll som representant i Sveriges landslag har han fortfarande samma yttrandefrihet som alla andra bosatta i detta land. Att sparka honom är indirekt ett sätt att begränsa hans yttrandefrihet och genom att sedan kräva honom att "ändra sina värderingar" är något som Svenska skidförbundet inte har något att göra med i överhuvudtaget.

  Om nu folk är så rädda att Kevin Bäckström agerar som en dålig förebild för unga och som representant, tycker jag gott dessa personer bör tänka om. Vi lever i dag i ett samhälle som har otroligt hög tolerans för det mesta och om vi ser till övriga personer som brukar kallas förebilder finns det gott om fall som är betydligt värre än detta. Bara för att han är ansluten till ett visst beslut ska inte det ge honom svårare att utföra det han är bra på. Så länge inte Svenska skidförbundet börjar "posta" lättklädda damer" på sin egen hemsida tror jag att största delen av Sveriges befolkningen kommer förstå att skidförbundet inte delar Kevin Bäckströms förtjusning med rumpor.

  En eloge till Bäckström som vågar stå upp för sig själv och framförallt Tor Lundström som tar bland det mest osjälviska beslutet jag skådat på länge.
  Svenska skidförbundet borde omvärdera deras egna värderingar när det gäller deras atleter.

  Otroligt tråkigt att Sverige har gått så långt när det gäller att vara mest "politiskt korrekt" att vi saboterar våra egna medaljchanser.

 38. PB
  0
  PB | 2013-02-28 09:41          

  Myckert bra skrivet Hedda, håller med till hundra procent, och jag tycker att landslagsldningens agerande också verkar föredömligt. Utan att vara insatt i vad som hänt eller vad som skrivits.

 39. EmrikJansson
  0
  EmrikJansson | 2013-02-28 09:17          

  Kevin skriver att kvinnorna är snygga, vackra, fina och allt det där. Om dom sen vill göra sig till objekt så är det upp till dom. Har man inte tänkt efter innan man går med på att sin röv visas upp på en manlig blogg (där man med all säkerhet vet vilka som ser och vem som har bloggen) så är man inte riktigt smart...

  Det Kevin gör är väl lite grovt vissa gånger, men det finns värre exempel inom sportens värld. Tänk på det!

 40. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-02-28 08:05          

  Att jämföra hur man gör i olika svenska landslag är såklart helt irrelevant viket givetvis jämförelsen med snowboardlandslag i andra länder också är.

  Kevin har uppvisat ett beteende som går emot den värdegrund som man inom det svenska landslaget i snowboard har tagit fram. Påföljden är att han inte får vara med där längre. Inget konstigt med det alls.

  Det går såklart att diskutera denna värdegrund och det går att diskutera om påföljden var lämplig. Jag vet vad jag tycker.

 41. pirrson
  0
  pirrson | 2013-02-28 07:00          

  Snowboardlandslaget kan väl knappast ta ansvar för vad andra förbund eller länder gör och inte gör. Sen är det min absoluta övertygelse att om vem som helst inklusive Zlatan skulle bli borttagen från landslaget vid liknande beteende. Sviker mitt minne mig eller blev han inte avstängd för att komma hem 2 timmar sent en kväll? Men som sagt, det är helt irrelevant.

 42. NiclasMagnusson
  0

  Glömde fråga. Hur många mer än jag anser att om Kevin ska kickas och bli attackerad av moraltanter på tidningar om Torstein lanserar en sjukt kul dokumentär som är minst lika "kvinnoförnedrande" (om man ska se det från journalisternas sida) och dessutom slipper bli attackerad i tidningar och bli kickad från norska landslaget? Någon som skulle vilja förklara för mig var skillnaden är mellan dessa två (bortse från blogginlägget).

 43. delta
  0
  delta | 2013-02-28 00:12          

  intressant att det finns massa kommentarer på junkyard men inte en enda på "snowboard team sweden". Real life diskriminering och internetcensur?

 44. ands
  0
  ands | 2013-02-28 00:08          

  fan är de snowboardåkare eller fjortisar som går på blogg galor?

  För fan spola kröken och börja träna..

 45. coffelinho
  0
  coffelinho | 2013-02-27 23:31          

  Jag har också problem i att se logiken.

  "Det är inte strippklubben som är det fällande utan mer vad som levererats på blogg och Instagram. Det eskalerade i går då han gick till angrepp mot två journalister från Nyheter 24"
  - Olle Danielsson, Svenska snowboardlandslaget.

  Lägger upp bilder på nakna tjejer på sin blogg (som inte har något med hans landslag att göra).
  Blir arg och "debatterar" tillbaka mot två journalister.

  Han blir alltså utesluten för att han har en virituell dagbok, där han lägger upp nakenbilder av det andra könet, han attraheras av. Men även för att han försvarar sig, i kombination med dåligt ordförråd.

  Han blir alltså avstängd, för att han gör och säger vad han tycker. Han blir alltså särbehandlad av ett statligt finansierat organ, för att han har en åsikt. Jag är inte jurist, men är inte detta censur?

 46. NiclasMagnusson
  0

  Jag kunde tyvärr inte hålla mig för skratt när jagh läste bloigginlägget då jag vet hur mycket sarkasm det var (min typ av humor). Dessutom hade säkerligen tidningarna nyhetstorka när de hittade info om strippklubben samt editen med brallorna från Breck/keystone. Så funkar tidningar, tyvärr. Sedan kan man ju som någon tidigare sa ifrågasätta andra landslagsmän om dom är rätt för platsen om det ska vara såhär hårt. Zlatan är ett sjukt bra exempel. Finns många många fler som bibehåller sin plats i landslaget trots besök på stripklubbar och redlöst supande. Jag kan hålla med om att blogginlägget var lite väl över gränsen, men då skulle ju mupparna på tidningarna inte skrivit från första början heller. Det skulle likaväl kunnat skrivas av en sexårsgrupp. Men som sagt, man kanske ska tacka journalisttanterna med förlite att göra på jobbet för att dom gjorde kevin ännu mer känd. Bra PR helt enkelt :) För övrigt så förtjänade journalisterna det han skrev då dom får tillbaka det dom själva skrev. Sedan att det kostade han en landslagsplats gör inget då dom förmodligen själva fick sig en tankeställare på hur löjliga dom var från början. Tycker hela denna historien är förbaskat onödig.

 47. Agge_JA
  0
  Agge_JA | 2013-02-27 22:56          

  Bra skrivet Hedda!

 48. Lars_Ilis
  0
  Lars_Ilis | 2013-02-27 22:39          

  Vad är detta för kommunistartikel? Moralpolisen Hedda

 49. Vincentcarlfjord
  0

  Vad är det exakt som "förnedrar och förminskar kvinnor" i bilderna han postar? Precis som du skriver och han säger, så är alla parter överens om ändamålet med bilden. Kvinnan som skickar bilden blir med 99% säkerhet inte "förnedrad och förminskad" så vem blir det eg.? Är det alla kvinnor på jorden? Om det är så, blir jag förnedrad och förminskad som man när David Beckham är med i underklädes reklamer? eller när Mario Balotelli sliter av sig tröjan framför miljon publik.

  Men strippklubbsbesöket måste väl ändå bevisa att Kevin har en dålig kvinnosyn? Han betalar pengar och ser på tjejer som livnär sig på att kunder ska göra just de. Hatet är solklart...

  Dessutom är han ju en väldigt dålig förebild p.g.a. hans bild med honom och bröst från strippklubben. Sen att brösten är gjorda och sitter på en docka behöver vi ju inte bry oss om...

  Har väldigt svårt att finna logiken i hela resonemanget...

 50. Heddious
  0
  Heddious | 2013-02-27 22:23          

  la_grave: du har rätt i att landslaget har en monopolställning, men precis som med systembolaget eller olika trossamfund gör du själv ett aktivt val om du vill delta/nyttja deras tjänster eller inte.

 51. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-02-27 22:23          

  Kevin måste såklart inte vara en förebild, men då måste han inte heller vara med i lanslaget.

 52. la_grave
  0
  la_grave | 2013-02-27 21:59          

  JKampe: och vem bestämmer vad landslaget ska ha för värdegrund?

  Du missar att landslaget är ungefär som Systembolaget: ett slags artificiellt upprätthållet monopol. Vore ganska märkligt om Systembolaget inte släppte in kunder för att de gick på strippklubb, eller hur? Däremot om Pingstkyrkan inte gör det finns det inget att ha några synpunkter på.

 53. delta
  0
  delta | 2013-02-27 21:59          

  Super-intressant kommentar JKampe.

  Efter att ha läst den, och dessutom tar in lagrave:s tanke att landslaget är en sorts statlig organisation, kan man bara komma fram till att landslaget bedriver diskriminering av Kevin på grund av hans åsikter, tankar, yttringar. I alla fall om vi begränsar oss till grundfallet med strippklubben och bloggen/tjejer/skämt. Det där yttrandena om journalisterna är en annan grej däremot.

  Jag trodde förvisso strippklubbar var olagliga i Sverige? (även om naturligtvis inte svensk lag gäller i österrike).

  Värdegrund, btw, är det senaste mys- och moraltrenden i mainstream-Sverige där ingen vågar sticka ut från massan? Som boende utanför Sverige hade jag aldrig hört ordet förrän idag.

 54. JKampe
  0
  JKampe | 2013-02-27 21:27          

  Mycket intressant artikel Hedda!

  Vad gäller kommentarerna om yttrandefrihet måste jag säga att jag är för yttrandefrihet till 100% Det är även Svensk lag på detta vilket gör att Kevin får blogga och skriva bäst han vill. Förmodligen inte typen av kille jag skulle hänga med och i ärlighetens namn vill han nog inte hänga med mig heller. Problem solved. So far, so good. Alla kan tycka olika.

  Detta är dock inte fallet här. När Kevin sätter på sig en landslagsjacka representerar han en värdegrund landslaget har. En värdegrund de utvecklat för att de vill vara förebilder för unga killar och tjejer ute i Sverige. Märk väl att det handlar om att vara förebilder, inte tvinga på någon sina åsikter. Kevin har då två val: Ta av sig jackan eller rannsaka sin värdegrund. All respekt (jo faktiskt) till en duktig brädåkare som väljer att gå sin egen väg. Han är förmodligen lycklig, tjejerna han postar bilder på är förmodligen också nöjda och landslaget har sin värdegrund intakt.

  Att hävda att yttrandefriheten skulle tvinga omgivningen att acceptera allt hur som helst är en grav feltolkning av dess ursprungliga syfte. Med den tolkningen skulle vi kunna lägga ned alla moderatorer här på freeride för att i och med yttrandefriheten kan jag bete mig hur som helst - och freeride skall ge blanka fasen i detta för det är mina åsikter.

  Bara några reflektioner...

 55. Anders63
  0
  Anders63 | 2013-02-27 20:40          

  Balans och saklighet är inte unikt men väl så ovanligt. Bra jobbat Hedda!

 56. la_grave
  0
  la_grave | 2013-02-27 19:52          

  För övrigt är inte landslagets värdegrund inte min värdegrund och landslaget representerar väl även mig?

 57. la_grave
  0
  la_grave | 2013-02-27 19:40          

  Löjligt. Vi har yttrandefrihet och ett idrottsförbund har mycket större likheter med myndigheter (eftersom de är delar av RF som till stora delar finansieras av staten) än med privata entiteter (tex företag). Om din arbetsgivare förbjuder vissa saker kan du välja en annan arbetsgivare men om ett idrottsförbund förbjuder vissa saker saknas konkurrens fullständigt.

  Jag är allergisk mot värdegrunder och att vara förebild. Var ansöker man om att vara förebild? Hur mycket extra betalt får man om går från bara kändis till kändis och förebild. Har han gjort något olagligt? Nej (däremot är strippklubbar väldigt smaklöst och WT-indikatorn går på högvarv: Kevin skulle inte vara välkommen på fest hos mig) och då ska hans halvstatliga monopolarbetsgivare skita i vad han gör.

  Vad gäller sponsorer gäller dock helt andra principer (även om jag blir allergisk även mot privata företag som agerar smakdomare men det löser jag genom att inte handla där, samt meddela varför).

 58. ElisWaltersson
  0
  ElisWaltersson | 2013-02-27 19:32          

  Nike och Monster lär väl inte bry sig? de har trots allt Halldor på teamet och allt det här är väl barnmart i jämnförelse :p

 59. jet
  0
  jet | 2013-02-27 17:52          

  I princip ingen sponsor gillar denna typen av uppmärksamhet. Sportvarumärken vill synas med personer som först och främst presterar på en idrottsligt hög nivå. Problemet idag är att du ska vara bäst på din sport, rockstjärna utan att göra bort dig, social kameleont och marknadsföringsguru.
  Kombinera detta med hetsiga ungdomar, bristande journalistik från tradionell media som behandlar snowboard som en smutsig avart (trots att vi där har mycket större medaljchanser i OS än de flesta andra stora "svenska" sport t.ex. alpint) och sponsorer och förbund som inte är beredda/vana att hantera detta så uppstår problem som detta. Jag dömer ingen och alla kan man lära sig något av det.

 60. davidjohanssooon
  0

  ja, kevin kanske har skrivit och lagt upp lite väl onödiga saker, men som jag känner så tycker jag de är lite väl löjligt eftersom jag tar de som ett skämt, och jag tycker inte de är "kvinno förnedrande" när tjejer själv skickar bilder på sin rumpa o skriver "KB" och skickar till kevin som han lägger ut på sin instagram.¨

  Men de är väldigt många glömmer att media gör det värre, skriver de så att de låter mkt värre än va de är osv, och de tror jag är anledningen till varför junkyard har sagt upp kontraktet med Kevin för att junkyard har varit rädda för att media skriver som dom skriver..

 61. Lowe71
  0
  Lowe71 | 2013-02-27 17:26          

  @welle Har svårt att se att varken Monster eller Nike ser särskilt positivt på den här historien. Finns nog tusentals minst lika duktigare åkare som står i kö för ett kontrakt och som inte framställer sig själva som idioter på sociala medium.
  Blir Kevin av med sina kontrakt kan han ju alltid bli tränare på nått snowboardgymnasium, där verkar hans livsstil passa in bra. Kanske han kan bli nollningsgeneral!

 62. Mountain_Man
  0
  Mountain_Man | 2013-02-27 17:14          

  Mycket bra och balanserad artikel! Personligen tycker jag det är helt rätt att landslagsledningen gör en tydlig markering ... kanske uteslutning ur landslaget är väl hårt, men det finns säkert ett förspel till detta vi inte känner till. Ska bli spännande att följa.

 63. Heddious
  0
  Heddious | 2013-02-27 16:43          

  @Torrfarfar - nej, inte såvitt jag förstått, det är upp till de enskilda förbunden.

 64. skrajber
  0
  skrajber | 2013-02-27 16:41          

  Snygg och genomtänkt krönika och - av många kommentarer att döma - väldigt viktig i den fortsatta debatten!

 65. Torrfarfar
  0
  Torrfarfar | 2013-02-27 16:19          

  Finns det gemensamma riktlinjer för alla landslag eller är det speciella regler för alla.

  Isf är det fanimig otroligt att Zlatan får vara kvar i fotbolls landslaget. Han har spottat, skallat och hotat folk och han har fått vara kvar. Tycker förövrigt det är värre än Kevins "brott".

 66. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-02-27 16:11          

  @welle

  Man ska väl inte sluta uppmärksamma dåligt beteende bara för att några kommer att ta efter, eller?

  Man kanske ska sluta informera skolelever om att det är dåligt med heroin också så att ingen riskerar att bli intresserad av det?

  Att Kevin skulle bli mer "känd" på grund av detta var ju helt uppenbart för alla med minsta insyn i hur sponsring fungerar. Det viktiga i detta fall är ju dock att han betedde sig på ett sätt som inte är ok om man representerar det svenska snowboardlandslaget och därför får han inte vara med där längre. Helt rätt tycker jag.

  Den kvinnosyn som Kevin gett uttryck för hör inte på något sätt hemma på 2010-talet. Väx upp Kevin!

 67. FilleJ
  0
  FilleJ | 2013-02-27 16:09          

  Bra skrivet!

 68. Hasse_Lindborg
  1
  Hasse_Lindborg | 2013-02-27 15:47          

  Ja bra skrivet Hedda. Instämmer att detta var din revanch efter den sjukt dåliga ISPO repotaget.. ;)

 69. glufsglufs
  0
  glufsglufs | 2013-02-27 15:32          

  Keep on rocking kevin!

 70. welle
  0
  welle | 2013-02-27 15:16          

  http://www.dagensmedia.se/nyheter/event … 647016.ece
  Nike gillar det. Kan bara tänka mig att monster gör det också. Anledningen att man provocerar är uppmärksamhet. Alltså blir all pr bra pr. Det alla "radikalfeminister" borde göra är att sluta bry sig för nu har ni gjort Kevin ännu mer känd. Kan bara tänka mig hur många småkillar som tycker hans rockstar livsstil är supersoft och kommer nu med nöje följa hans instagram och blogg även fast dom inte hade en aning om vem killen var från början.

 71. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-02-27 15:13          

  Mycket bra skrivet Hedda!!!

 72. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-02-27 15:12          

  Kevin får såklart åka bräda och festa så mycket han vill nu när han inte är med i landslaget längre.

 73. ARE1977
  0
  ARE1977 | 2013-02-27 15:09          

  Efter bleka ISPO repotage är jag mkt glad över att få texta -riktigt bra skrivet, Hedda!

 74. eHogstrom
  0
  eHogstrom | 2013-02-27 14:39          

  Att det ens blivit en sådan grej av detta är för mig oförståerligt.
  Killen vill åka bräda och festa, vare sig han är med i landslaget lr inte så kommer han nog lyckas att just åka mkt bräda och festa. Fuck FIS.

 75. HankO
  0
  HankO | 2013-02-27 14:33          

  Gillar't!

 76. Doughboy
  0
  Doughboy | 2013-02-27 14:30          

  Lite offtopic kanske men ska vi verkligen överhuvudtaget ha ett landslag i snowboard??

  När det gäller Kevin Bäckström så har han förtjänat sitt öde mer än väl tycker jag.

 77. richie_sthlm
  0
  richie_sthlm | 2013-02-27 12:21          

  Hur skulle din arbetsgivare reagera om du lade ut dessa grejjer på facebook?
  Vi hade en bloggerska på mitt företag för ett tag sedan, när hon bloggade och skröt om vår firmaresa tog det inte mer änn ett par dagar innan hon fick se sig om efter ett nytt jobb.

 78. Heddious
  0
  Heddious | 2013-02-27 12:14          

  @karinstockel +1! Väl skrivet.

 79. Lee-nus
  0
  Lee-nus | 2013-02-27 11:59          

  Tycker det finns en poäng i förbundets agerande - man kan inte undantas regler och lagar bara för att man är en duktig idrottare.
  Dagens ord: tonårsbeteende. :)

 80. karinstockel
  0
  karinstockel | 2013-02-27 11:53          

  Jag sitter och funderar på vad ordet "radikalfemist" betyder? Vad gör en sådan? Sätter dit kvinnohatande snowboardåkare på heltid för månadslön? För er som inte inser det, för er som är män och för er som inte bryr er. Det finns feminister som faktiskt strider för rätten till jämställdhet, som strider för att kvinnor ska ha samma makt och respekt i samhället som Kevin bäckström och alla andra män har utan att vara någon typ av "extreme group" eller liknande. Att lägga ut en bild på en tjej som säger "Vad är det för skillnad på mig och en mygga? En mygga slutar att suga när du slår till den" är en förnedring och objektifiering av det kvinnliga könet och gör våran rätt till jämställdhet omöjlig. Kom inte och säg att diskussionen har blivit överdriven. För oss som det berör, för oss som de kränker är inte diskussionen överdriven, diskussionen är en nödvändighet!

 81. delta
  0
  delta | 2013-02-27 10:28          

  mcLovin tror du firman från Oregon kommer gilla det hela?

 82. SebastianD
  0
  SebastianD | 2013-02-27 10:26          

  Jag håller fullständigt med!

  Finns många på det här forumet som försvarar Kevin med att "Det finns folk som gör det men miljoner gånger värre.." Ursäkta, men det är ingen ursäkt.. Det är som att säga till polisen när man åker fast för snatteri att "det var väl inget, han där borta snattar mer än vad jag gör.."

  Och jag tycker helt klart att förbundet har inte bara en rättighet utan också en skyldighet att agera "moralkärringar", som sagt så representerar Kevin inte längre bara sig själv, Nike och Monster utan också Sverige. Och jag har ingen större lust att bli förknippad med det budskap han sänder ut..

 83. pirrson
  0
  pirrson | 2013-02-27 10:25          

  Riktigt bra krönika. Håller med 100%

 84. Rick
  0
  Rick | 2013-02-27 10:22          

  Intressant att det alltid är "radikalfeminister" och "extreme groups" som är de som har "angriper" när det handlar om sånt här. Jag tillhör inte någon extremgrupp och är inte radikalfeminist. Jag anser mig ha hyfsat normala värderingar i Sverige 2013.

 85. Stepup
  0
  Stepup | 2013-02-27 10:15          

  +1 på mclovin! Alldeles för uppblåst, såg förövrigt att vissa människor på instagram verkar ägna hela sina liv till att förstöra kevins karriär. Sjukt.

 86. Victors
  0
  Victors | 2013-02-27 09:38          

  dessa haschplankor...

 87. mcLovin
  0
  mcLovin | 2013-02-27 09:35          

  Tycker att den här diskussionen om kevin har blivit på tok för uppblåst. Det enda felen kevin har gjort är enligt min åsikt det lite väl grova skämtet och sitt väldigt omogna svar till journalisterna. För det förtjänar han en varning från landslagssidan. Men är verkligen snowboardåkaren kevin bäckström 20, den person som alla radikalfeminister ska angripa stenhårt? Jag tycker inte det, det han lägger upp kan man hitta på en miljard sidor på nätet fast 1000 ggr mer kvinnoförnedrande. Det som många utanför den här rörelsen inte fattar är att det finns en väldigt stor scen utanför hela landslagsgrejen och att han växer i den marknaden och många utav hans sponsorer troligtvis älskar att all den här uppmärksamheten han får. Kämpa Kevin!

 88. Lowe71
  0
  Lowe71 | 2013-02-27 09:31          

  Att landslaget ska behöva vara sådana moralkärringar!
  Först måste Henrik Harlaut sluta med ganja för att få vara med i OS och nu detta trams!
  Ska bli intressant att se om Nike och Monster väljer att fortsätta sponsringen av WT-Kevin, snowboardvärldens svar på Jockiboi!

 89. Hasse_Lindborg
  0
  Hasse_Lindborg | 2013-02-27 09:23          

  Personligen så är jag för tryckfrihet.

  Det som är lite mer sorgligt är ju att Tor oxå hoppade av landslaget. Två rikttigt bra anowboard åkare som lämnade i ett svep. Inte bra för landslaget alls.

 90. Rick
  0
  Rick | 2013-02-27 09:17          

  Att döma av hans senaste blogginlägg, http://finest.se/userBlog/?uid=53288&vi … s_2370247, så har han inte tagit åt sig alls av kritiken. Jag hoppas för hans skull att han tittar på det här utanför kommentarerna på sin egen blogg och har möjlighet att sätta sitt beteende i ett lite större perspektiv.

 91. Corin
  0
  Corin | 2013-02-27 09:03          

  Bra skrivet! Skulle ta mer utrymme än kommentarsfältet att utveckla, men tycker det hela är rätt fjantigt.

 92. Alvaro
  0
  Alvaro | 2013-02-27 08:49          

  Bra skrivet Hedda!