Kungsberget: ”perfekt för barnfamiljer som inte vill sitta i bil hela dagen”

Nu har en av våra testpiloter som vann skidsemester i Kungsberget varit där och tyckt till.  Han rapporterar efter en härlig vårweekend med tre dagar i perfekt skidåkarväder.

Kungsberget är en mindre skidanläggning med nära till allt, alla boende är Ski in/Ski out och det är gångavstånd till allt i hela anläggningen vilket gör att bilen för stå hela vistelsen – sånt uppskattas av en barnfamilj.

Vi bodde i Ski Lodge med fin utsikt över backen, möjlighet att laga egen mat men tanken är nog att man ska äta på någon av restaurangerna. Finns flera restauranger att välja på men också väldigt väl ordnat för dem se vill grilla utmed backen (flera grillplatser). Maten och utbudet på restaurangerna var okej, men här finns möjlighet till förbättring.

Skidåkningen är bra för barnfamiljer men inte särskilt utmanade för mer avancerade åkare, men det visste man ju om redan innan ankomst. Det nya området på baksidan av berget blev ungarnas favorit, långa, flacka pister. Bra med den nya stolsliften, men tvåstolsliften stod still hela vistelsen (samma sak förra gången vi besökte Kungsberget).

Sammanfattningsvis är Kungsberget en perfekt skidort för barnfamiljer och nybörjare som inte vill sitta en hel dag i bilen på väg till resmålet. Resan till Kungsberget går avsevärt fortare än ”riktiga” fjällen om man bor i södra Sverige. Generösa lifttider och trevlig personal. Prisvärt!

Betyg: 4/5


Vad tycker du om Kungsberget?

Vad tycker du om Kungsberget?

Video när Julius & Björn testade Kungsberget vinter 2017

Text: Tobias Franzén

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.