Lista: 5 heta prylnyheter för skidåkare

Pryldatabasen på Freeride är uppdaterad och vi har samlat fem favoriter från Sveriges största prylguide för vintersportprodukter som väcker både intresse och köplust. Vissa mer nödvändiga än andra.

Freeride har Sveriges största prylguide för vintersportprodukter och den intresserade kan spendera timtals av klickande för att hålla sig uppdaterade kring vinterns alla skidgrejer, här hittar du årets pryldatabas inför vintern 2020/2021. Julafton för alla prylgalna skidåkare som jobbar hemifrån med andra ord. För er andra, med någon form av tidsbegränsning, har vi valt ut fem produkter som på ett eller flera sätt sticker ut från mängden:

1. Faction – Le Mono

Monoski, så retro som det kan bli! Och retro är ju helt rätt just nu. Vem blir inte sugen på att hoppa i bakistegs-pjäxorna, klä sig i neon och dra ut på berget och ösa med en nyproducerad monoski under fossingarna?

Men hur svårt är det att åka egentligen? Sitter takterna i sedan det glada 80-talet? Kommer monoskin göra succé på afterskin? Många frågor väcks kring denna planka, och det finns bara ett sätt att få dem besvarade. Vem tar hem den prestigefyllda äran och blir först att recensera Faction Le Mono?

Mått: 240/192/199 mm
Radie: 26.00 m
Vikt: 3760 gram (190 cm)
Längd: 182,190 cm
Pris: 7295 kr

 

2. Line – Sakana

Detta må vara fjolårets stora nyhet. Men nyfikenheten är fortfarande lika stor och det är befriande med en design och innovation som sticker ut från den i övriga rätt trista skidmarknaden.

”The Line Sakana was created to carve, ett citat taget från tillverkarens egna beskrivning. Årets modell är sjukt snygg och piståkning har aldrig känts mer sexig. Räfflad manchester och armbågs-carving… långt bort från hetsiga race-farsor och skavande benskydd. Men den största frågan kvarstår, gör swallowtailen någon skillnad egentligen?

Mått: 150/105/138 mm
Radie: 15.00 m
Vikt: 1770 gram (174 cm)
Längd: 166,174,181 cm
Pris: 7499 kr

3. Dalbello – Il Moro ID

Det tog branschen ett halvt sekel men nu är den äntligen här, pjäxan som inte ser ut som en pjäxa (åtminstone på avstånd). Ursprungligen signerad Tanner Hall och sannolikt inspirerad av klassiska dojorna Vans Old Skool.

Hur är de att åka på då? Inte en aning. Men enligt recensionerna i pryldatabasen får denna pjäxa 4,5/5 stjärnor och beskrivs som en skön freestyle-pjäxa med bra flex och tajt passform.

Flex: 120 -130
Läst: 98 mm
Pris: 5999 kr

4. Full Tilt – Après Bootie 1.0

En innersko utan skal? Det är högst oklart om detta är helt genialiskt eller bara idiotiskt. Gränsen är allt som oftast hårfin. Men nog ser de mysiga ut.

Tanken är att de ska hålla dina fötter varma före och efter en dag i backen. Från det att du skrapar rutorna på bilen på morgonen till afterskin på eftermiddagen. Finns även en högre variant som heter Aprés Bootie 2.0.

Pris: 699 kr

5. Svart på en kvart (Arlberger Latschenkiefercreme)

Denna livsfarliga smörja sätter både Doktor Mikael och Björn Ranelid i skuggan. Beskrivningen i pryldatabasen säger allt:

”Crémen har gjort mången bummare och säsongare sjukt bruna, läderartade i ansiktet och samtidigt gett oss bergets mest brutala gogglesbränna.”

Trots att denna produkt sannolikt får världens alla hudläkare att skrika rakt ut och på många sätt känns lika omodern som ett solarium, så får den snudd på toppbetyg från freerides recensenter. Vad tycker ni, är svart på en kvart en tidlös kult-produkt eller har den spelat ut sin roll?

Pris: 50 ml kostar cirka 60kr

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
15 kommentarer Kommentera   Läs alla kommentarer (15)