Line Sakana

Line Sakana
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Line
Årsmodell: 2019
Mått (Nos/Midja/Bak): 150/105/138 mm Svängradie: 15.00 m Vikt: 1770 gram (174 cm)
Storlekar: 174,181 cm
Pris: 6999 Kr
Tillverkarens beskrivning
LINE and Eric Pollard have come together yet again to produce the Sakana: a 105mm-waisted swallowtail that embraces the deep-snow DNA of the Pescado. With a unique shape that encourages a wide variety of turn shapes and reinforced with a Carbon Flax Weave for added edge hold, the Sakana is equally at home maneuvering tight trees as it is opening it up on the windbuff of the high alpine. Shift perspective and embrace a fluid, refined ski experience unlike any other.

(Officiell information från Line)


Vad tycker du om Line Sakana?
5
4
3
2
1
Rajden
2019-01-11
Styrkor:
* Riktigt lekfulla
* De har en inbjudande radie att carva rejält med
* Lätta och korta
* Snabba och enkla att kontrollera
* Förvånande bra grepp i hård pist (?!)

(Även att de är riktigt snygga dessa skönheter, väldigt subjektivt upplevelse)

Svagheter:
Aningen obalanserade i luften pga stancen och längden på nose vs fishtail
Lite väl kort radie för att få ett riktigt behagligt flyt. (Känns som att de konstant vill svänga i lössnö)

Sammanfattning:
Herr Pollard har lyckats att skapa ännu ett mästerverk!

Efter att ha spenderat 2 fulla sänsonger i Japan som guide och instruktör på Pollards tidigare Opus ... närmare bestämt hans första iteration av Magnum Opus i 188cm så har man fått en försmak av hur lekfullt och helt enkelt rätt det brukar kännas på skidorna som han designar.

.. Det sjuka med dessa lagg är att de presterat över förväntat på hårdare underlag.
Första dagarna som fiskarna testades så var snön rätt många snäpp sämre än maximalt kan man väl säga.
Ytterst lite nysnö som blåsts och piskats till sidorna av backen och sockersnö blandat med snö hårdpackad som kevlar... Men efter att ha åkt på ett par skidor med en ganska liknande radie dagarna innan som dessutom var betydligt smalare i midjan så kändes radien nästan direkt från första åket inbjudande att testa vad skidan går för.

Testandet pågick under 3 dagar med varierande snö och i varierande terräng och skidorna stod pall för det mesta... enda som saknades var riktigt djup snö då det djupaste som kunde testas var ca 10cm.

Skidorna kändes välbalanserade på snön, men fick man längre lufttid där man försökte rotera/tweaka skidorna kunde man känna att de var aningen tyngre fram än bak, men ändå inte något man stördes.. Och med tanke på formen så kan man inte förvänta sig något annat.

Tailarna som gör skidorna speciella var verkligen en fröjd!
Riktigt skön styvhet och gav grym respons i rejäla svängar på hårdare underlag och gav dessutom en riktigt skön och kontrollerad känsla vid styrande och kontrollerande svängar.. Vid kortare svängar kunde man däremot känna att skidornas längd samt radie ville avsluta vridandet och styrandet fort, men det är givet det också med den kortare tailen.

Hur som havre en klockren skida som kan passa de som vill ha en lekfullare upplevelse på berget som jag närmast kan beskriva som en dag med nysnö på en riktigt bra snowboard setup som verkligen vill tillåta dig att svänga och leka dig fram.

Har gett betyget 4 av 5 då jag tänker mig att en radie på nån meter extra hade kunnat ta fram skidans fulla potential, men skulle ändå vilja säga att dessa fortfarande kan klassas som mästerverk!

Årsmodell: 2019
Åkstil: pist, nysnö, ojämt och puckel, 50/50 inbound & offpist, uppkört socker och skottsäker iskaka
Testad längd: 174 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 184 cm