Lucas Stål Madison flyter fritt

Lucas Stål Madison har expanderat paletten som skidåkare konstant sedan genombrottet. Nu lägger han ytterligare färg på staffliet när han söker sig till back countryn.

Under NM i våras var det inte många som hade räknat med att en jibber som spenderat de senaste åren med att filma på gatan i bakvikt, skulle lägga ner några av tävlingens bästa åk i de svåra förhållandena. Som om inte det vore nog så gjorde han det (som alltid) på sitt eget sätt.

”Så jag kände för rails för fem år sedan så känner jag för puder nu”

Med tron att man inte kan göra fel har Lucas Stål Madison sprängt upp en egen genre med sina vänner i The Bunch. Folk klagade på både Elvis, Beatles, Rolling Stones och Kiss innan så gott som alla insåg hur bra de var. Lucas erkännande har redan kommit med filmdelar i några av världens största produktioner. Men det där absoluta erkännandet av de stora massorna kom för några dagar sedan.

På senaste numret av Powder magazine är det ingen annan än Lucas Stål Madison på omslaget. Över texten ”The future is” ses Lucas göra en slash mitt framför kameran. Man vet inte om han åker switch eller vanligt. Att pryda omslaget på Powder är en ära få svenskar har blivit förunnade, men som varit åtråvärt sedan 70-talet. LSM släpper sin nya edit och säger att han vill utforska back countryn mer i framtiden. Vi tror på honom och vet att det både kommer att bli bra och annorlunda, vad han än tar sig för…

Hur känns det med ett cover på Powder?
– Helt sjukt. Typ det sjukaste i min karriär nästan. Känns lika stort som första Level 1-segmentet. Ska bli spännande att få se den i butik. Jag hade ingen aning, fick bara ett meddelande från en kompis som undrade om det var jag. Varken jag eller Alric Ljunghager [som tagit bilden reds. anm.] hade någon aning. Nu börjar dom förstå våran grej.

– Bilden är tagen i Stranda. Ute i vindpackad back country. Texten också är rätt speciell, The future is…

Berätta om din edit du nyss släppt?
– Det är min/mitt fullpart/season edit/videoprojekt. Det är liksom fokuserat på back country vilket är det är det jag kommer fokusera mer på framöver. Det är min första pow-edit och jag ska försöka åstadkomma liknande grejer i pudret som jag gör annars. Så jag kände för rails för fem år sedan så känner jag för puder nu.

Vad ser du själv helst när du kollar på skidåkning?
– Typ Henkes och Phils film var helt next level. Sen kollar jag på Big Picture och Mike Kings nya säsongsedit. Beech crew, finnarna med Antti Ollila gillar jag att titta på också.

Vilken skidåkare, om du måste välja en, tittar du helst på?
– Det skulle nog vara Phil Casabon. Då vet man att det kommer vara sjukt, samtidigt som man aldrig vet vad det kommer att bli.

Bästa stället att åka på?
– Nelson i British Colombia, Kanada. Sjukaste någonsin och smoothaste stället. Bästa byn att vara i. Jag har bara varit där när det är som bäst iofs, så det är svårt att säga när man bara är där i två veckor och allt är grymt.

Vad händer med the Bunch?
– Det blir lite mer göra sina egna grejer. Jens är sugen på att göra musikvideos. Det kommer spreta ur sig till det folk är sugna på att göra mer än skidåkning. Sen ska vi kanske göra film nästa år. Hela Bunchgrejen kommer att fortsätta.

Se Lucas Stål Madisons nya edit

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.