NM i Riksgränsen ställer in, men bjuder in till filmtävling

NM i Riksgränsen har gått varteviga år sedan starten 1992, men denna vinter bryter en viss virussjukdom tyvärr sviten och arrangörerna meddelar nu att man ställer in. Vad ska alla skidåkare göra nu? Sno ihop VÄRLDENS BÄSTA säsongsedit och skicka in till NM:s filmtävling. 

– Vi har haft tät kontakt med sjukvården här i regionen och att arrangera ett NM nu i maj går helt enkelt med hänsyn till hela situationen med covid-19 och sjukvårdens begränsade resurser som behövs till pandemin, säger Robert Gustafsson som är av huvudpersonerna bakom Scandinavian Big Mountain Championships.

Den klassiska friåkningstävlingen skulle ha arrangerats för 29:e (!) gången nu i maj 2020. I slutet på mars hoppades man på att kunna anordna tävlingen i början på maj som planerat, senare har man skjutit fram datumen.

Nu är det alltså klart att det vanliga tävlingen på skidor, på Nordalsfjälls olika face Sadeln, Ravinen, Insteget och Branten får vänta på feta, fartstint smattrande friåkningslagg tills slutet av nästa säsong i maj 2021.FILMTÄVLING – (FÅ TUMMEN UR OCH) SKICKA IN DIN SÄSONGSEDIT

Istället för att säcka ihop och deppa ner så kör NM istället en filmtävling:
– Vi vill se världens bästa säsongsedit, alla är välkomna att skicka in sina filmer som ska vara minst 1 minut och max 5 minuter lång. Vi kommer att kora vinnare och det ligger 16 000 kronor i prispotten för de som hamnar på podieplats, säger Robert Gustafsson.
Fram till och med onsdag 13 maj tas filmer emot, så skynda klippa ihop din säsong.

Mer information om filmtävlingen hittar du på NM:s webssida: bigmountain.se

Och glöm inte:

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.