Nortlander och Slopetrotter i konkurs

Både Nortlander och Slopetrotter går nu i putten. Båda dessa skidresearrangörer ägs av Danmarks största koncern inom området som heter Piste Group/Skinetworks som har ansökt om konkurs. 

Danska Piste Group/Skinetworks har resebyråerna Nortlander och Slopetrotter som är välkända bland svenska skidåkare. Moderbolaget har nu ansökt om konkurs meddelar man i ett pressmeddelande.

Bolaget har normalt en omsättning på cirka 700 miljoner danska kronor och får årligen 85 000 människor på skidresa. Med dessa siffror var Piste Group störst i Danmark, företaget arbetar också under namnet Skinetworks.

Helt har dock det danska bolaget inte gett upp, utan ledningen arbetar ”intensivt med en rekonstruktion för att driva verksamheten vidare” enligt pressmeddelandet.

Det är vårens stängda skidorter ute i Europa som bolaget meddelar har drabbat deras verksamhet hårt. Trots att man dragit ned sina kostnader och varslat personal för att rädda koncernen har man alltså inte lyckats:
– Coronakrisen har stängt skiddestinationer över hela Europa och har därmed tagit bort marknaden för skidresor och ekonomin i företaget kan inte sträckas längre”, säger ordföranden och delägaren Casper Lykke Pedersen rapporterar Travel News.

Nu arbetar ledningen för att få till en rekonstruktion av bolaget:
– Vi vill kunna driva verksamheten vidare, tills marknaden kommer i gång igen, enligt Casper Lykke Pedersen. 

Piste Group/Skinetworks kommer ursprungligen ur Danski som startade 1981 och var specialiserade på resor till Alperna. Förra vintern hade man 32 destinationer som man åkte till i Alperna och 450 som arbetade som säsongspersonal.

Text: Anders Wingqvist

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.