Nya liftar i Chamonix

Compagnie du Mont Blanc som har hand om liftarna i Chamonix satsar på expansion och service. En ny 6-stols expresslift har byggts för att öka kapaciteten och ersätta Index-gondelliften på Flégère.

En helt ny 6-stols expresslift.
En helt ny 6-stols expresslift.
Foto: Fredrik Schenholm

Den klaustrofobiskt trånga och gröna Index-gondelliften på Flégère har till årets skidsäsong byts ut mot en rymlig 6-stols expresslift. Det fördubblar kapaciteten i skidåkare som kan komma upp på berget. I tillägg till det kom det förra året en 8-stols gondollift som kopplade ihop Le Tour med Vallorcine vilket underlättade en del offpist-turer. Och året innan det så byttes Herse-liften på Grands Montets ut till en 6-stols expresslift från en gammal slö sittlift.

Artikelförfattaren Tomas Olsson nedför hemmabacken i Chamonix.
Artikelförfattaren Tomas Olsson nedför hemmabacken i Chamonix.
Foto: Fredrik Schenholm

Det var år och dagar sedan de stora informationsskyltarna nere i byn funkade men nu är de igång igen vilket gör det möjligt att kolla vilka liftar som är öppna innan du tar dig upp på berget. Samma info plus en hel del annat som till exempel priser på alla olika varianter av liftkort hittar du på: www.compagniedumontblanc.fr där det även går att köpa liftkort.

Info om väder och annat som inte har med liftar att göra hittar du på:
www.chamonix.com

Och nu har snön kommit på allvar i Chamonix. De senaste dagarna har bjudit på rejäla mängder nysnö; totalt cirka 50-60 centimeter POW-POW!

Text: Tomas Olsson
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
  • Gilla0   Kommentera
  • Bra artikel? Mer av detta? Freeride prioriterar innehåll efter vad ni som läsare vill se på sajten. Sprid och dela med dina vänner så ökar chanserna för fler liknande artiklar!
  • Dela på Facebook Tweeta
  • KATEGORIER: