”– Perfekta sättet att ta sig till Åre”

Nu har vår testpilot Olle testat nattåget till Åre. Här ser du vad hans omdöme blev. 

Nattåget med SJ är ett smidigt sätt att ta sig till fjällen, vakna utvilad, få två extra skiddagar och spara in två nätters hotellboende då du sover på tåget på vägen upp och ner. Det är dessutom miljövänligt och du slipper alla de risker som en bilresa till fjällen är förknippad med.

Vilka är då svagheterna? Sängarna är kanske inte de skönaste men det förväntar man väl sig inte heller när man ska sova på ett tåg. När det är högsäsong kan det vara lite trångt om plats, framförallt när det gäller skidbagage.

Vi går vidare till styrkorna. Perfekt sätt att ta sig till Åre med! Kliver på tåget i Stockholm på kvällen, har en lugna och skön stund i kupén eller i bistro-vagnen för att sedan krypa ner i kojen i sovkupén. Sedan vaggas man till sömns och vaknar upp lagom tills att tåget anländer till Åre. Beställer du frukost dagen innan får du även den serverad i bistro-vagnen. Sedan är det bara att hoppa i skidkläderna och gå raka vägen ut i backen.
På samma sätt när du ska hem får du en hel skiddag innan du åter sitter på tåget och varför inte avnjuter en middag på tåget. Sedan vaknar du upp utvilad och redo att gå direkt till jobbet.

Slutligen ett tips till alla barnfamiljer! Mycket trevligare att få en social stund med barnen när man tar tåget istället för att tokköra bil på hala vintervägar.

Sammanfattning, testpilotens recension av nattåget med SJ till Åre

Betyg 4 av 5

Plus och minus
+ Miljövänligt
+ Vaknar utvilad
+ Slipper riskerna med att köra bil
+ Två extra skiddagar

– Inte världens bästa sängar
– Kan bli trångt på högsäsong

Mer information om Åre i vår skidortsdatabas och om tåg på SJ:s webb, fler testpiloters recensioner hittar du via samlingssidan, missa inte heller filmen när Olle och Rasmus testar nattåget till Åre.


Har testpiloten rätt, vad säger du som har åkt med SJ till fjällen?

Vad tycker du om SJ?

Text: Olle Stenbäck
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.