SJ

 SJ
Jämför

Forumämnen om SJ

Douchebag Big Bastard 90l på SJ tåg  »
Jättetrunk på tåget till Åre?  »
Ta med cykel på tåget?  »
Eluttag på tåg?  »

Vad tycker du om SJ?
5
4
3
2
1
Petter
Petter (Gäst)
2023-02-22
Styrkor:
Inget

Svagheter:
Allt

Sammanfattning:
Sämst

alex
alex (Gäst)
2021-12-08
Styrkor:
bara rika kan åka till arbete

Svagheter:
SJ får folket att gråta och gå sönder

Sammanfattning:
Folket gråter. gravida partner hann inte ens av tåget och hamnar i annat landskap, aldrig personal som hjälper eller kan stoppa eller informera. Arbetande människor går sönder av att pendla från morgon till natt, tåg tillbaks kan man aldrig lita på då allt är sönder. Alla tåg var sen till att börja med, aldrig nå sätt att veta när man ska av, på eller ta emot folk. Ingen att fråga eller skrika på eller vinka till vid katastrof.

Jon
Jon (Gäst)
2021-08-04
Styrkor:
Från A till B åker man allt som oftast bekvämt.

Svagheter:
Ankomsttiderna kan tendera att särskilja sig från utsatt tid pga diverse förseningar, som jag förmodar är SJ.s signum numer.

Likaså är ärendetiderna 30 dagar på mailutskick, vilket vi blev varse om när frukosten skulle ändras till vegansk frukost. Det stod dock inget om någon sådan tidsaspekt i deras automatiska mailutskick. Man kan därmed säga att SJ tillhandahåller en falsk service såvida man inte bokar resan 30 dagar innan. Vid verifikation gällande frukoständringen var telefontiderna respektive chattiden över 60 min. (Givetvis gick det inte att ändra frukosten vid detta tillfälle.)

Sammanfattning:
Enligt SJ signum ovan

Linus
Linus (Gäst)
2021-07-12
Styrkor:
Inga

Svagheter:
Absolut allting

Sammanfattning:
Tågen går aldrig i tid, oftast inställda. Du får ha tur om du ens kommer till din destination

Amalia
Amalia (Gäst)
2021-05-24
Styrkor:


Svagheter:
Tyst vagnen var ju inte tyst 😢

Sammanfattning:
Jag bokade tidigt och betalade lite extra för 1a klass "tyst vagn" för att kunna sitta i tyst och ro och plugga under resan för mitt prov. Men det blev inte så 💔 tyst vagvar inte så tyst after all!

Viktor
Viktor (Gäst)
2020-09-22
Styrkor:
Enkelt att boka. Bekväma tåg.

Svagheter:
Dåligt information förväg om försening. Dålig kapacitet på tågen. Ofta full bokade även en vecka tidig. Sj ingen bra tåg att pendla med. Om man har viktigt besök måsta man åka dagen innan eller timmar tidigare för vara säker. Tåg med segt internet ofta inte problem med mig då jag har obegränsat surf. Men ibland får jag dåligt täckning.

Sammanfattning:
Sj ett tåg att resa i men inte pendla eller förlita på tider. Bra och bekväma tåg dock. Ger 2 stjärna för bra tåg och bokningsytem. Dock är det svårt att ge stjärnor till sj då det skiljer sig mycket med kvalitet vart man ska.


Nikita Darforth
Nikita Darforth (Gäst)
2019-10-14
Styrkor:
Informativ

Svagheter:
Lång väntetid

Sammanfattning:
Jag har alltid oturen när jag är i Sala men denna gång är jag nöjd trots inställt tåg. Jag tycker det är förbättrad och snabb utgivning av info, vi fick sms (vilket var nytt för mig) nästan före konduktörerna vilket i sig var lite komiskt men det uppskattas verkligen! Ersättningsbussen tog bara 10 min att vänta på, bra jobbat SJ!

Lotta
Lotta (Gäst)
2018-05-18
Styrkor:
Att det trots allt går ett tåg då och då. Trevlig personal.

Svagheter:
Dålig tillförlitlighet. Dåliga förbindelser om du tex måste byta i Sundsvall. Dyrt.

Sammanfattning:
Det måste in flera tåg som går tillräckligt ofta för att du ska kunna vara lite flexibel. Och då ska dom bara gå, -40 grader kan vara en ursäkt för ett inställt tåg men som det är nu är det bedrövligt.

Christer hansson
Christer hansson (Gäst)
2018-05-16
Styrkor:
Ja svårt att komma på några kanske mijön.

Svagheter:
Dåliga rabatter till pensionärer.se norge
Nattåg sunkiga sovagnskuper.
Hålla tiden är ett stort problem.
Ofta signalfel. Fel fel på det ena eller andra.

Sammanfattning:
Är väldigt trevligt att åka tåg har varit ute i europa och tågluffat ett antal gånger så jag har lite att jämföra med. Sverige har en väldigt låg standard fordonssidan och vissa sträckor även på spår.

Stenback
2018-05-03 (Ändrad: 2018-05-03)
Styrkor:
Smidigt sätt att ta sig till fjällen, vakna utvilad, få två extra skiddagar och spara in två nätters hotellboende då du sover på tåget på vägen upp och ner. Det är dessutom miljövänligt och du slipper alla de risker som en bilresa till fjällen är förknippad med.

Svagheter:
Sängarna är kanske inte de skönaste men det förväntar man sig kanske inte när man ska sova på ett tåg.
När det är högsäsong kan det vara lite trångt om plats, framförallt när det gäller skidbagage.

Sammanfattning:
Perfekt sätt att ta sig till Åre med! Kliver på tåget i Stockholm på kvällen, har en lugna och skön stund i kupén eller i bistro-vagnen för att sedan krypa ner i kojen i sovkupén. Sedan vaggas man till sömns och vaknar upp lagom tills att tåget anländer till Åre. Beställer du frukost dagen innan får du även den serverad i bistro-vagnen. Sedan är det bara att hoppa i skidkläderna och gå raka vägen ut i backen.
På samma sätt när du ska hem får du en hel skiddag innan du åter sitter på tåget och varför inte avnjuter en middag på tåget. Sedan vaknar du upp utvilad och redo att gå direkt till jobbet.
Tips, barnfamiljer! Mycket trevligare att få en social stund med barnen när man tar tåget istället för att tokköra bil på hala vintervägar.