SJForumämnen om SJ

Douchebag Big Bastard 90l på SJ tåg  »
Jättetrunk på tåget till Åre?  »
Ta med cykel på tåget?  »
Eluttag på tåg?  »

Vad tycker du om SJ?
5
4
3
2
1
Nikita Darforth
Nikita Darforth (Gäst)
2019-10-14
Styrkor:
Informativ

Svagheter:
Lång väntetid

Sammanfattning:
Jag har alltid oturen när jag är i Sala men denna gång är jag nöjd trots inställt tåg. Jag tycker det är förbättrad och snabb utgivning av info, vi fick sms (vilket var nytt för mig) nästan före konduktörerna vilket i sig var lite komiskt men det uppskattas verkligen! Ersättningsbussen tog bara 10 min att vänta på, bra jobbat SJ!

Lotta
Lotta (Gäst)
2018-05-18
Styrkor:
Att det trots allt går ett tåg då och då. Trevlig personal.

Svagheter:
Dålig tillförlitlighet. Dåliga förbindelser om du tex måste byta i Sundsvall. Dyrt.

Sammanfattning:
Det måste in flera tåg som går tillräckligt ofta för att du ska kunna vara lite flexibel. Och då ska dom bara gå, -40 grader kan vara en ursäkt för ett inställt tåg men som det är nu är det bedrövligt.

Christer hansson
Christer hansson (Gäst)
2018-05-16
Styrkor:
Ja svårt att komma på några kanske mijön.

Svagheter:
Dåliga rabatter till pensionärer.se norge
Nattåg sunkiga sovagnskuper.
Hålla tiden är ett stort problem.
Ofta signalfel. Fel fel på det ena eller andra.

Sammanfattning:
Är väldigt trevligt att åka tåg har varit ute i europa och tågluffat ett antal gånger så jag har lite att jämföra med. Sverige har en väldigt låg standard fordonssidan och vissa sträckor även på spår.

Stenback
2018-05-03 (Ändrad: 2018-05-03)
Styrkor:
Smidigt sätt att ta sig till fjällen, vakna utvilad, få två extra skiddagar och spara in två nätters hotellboende då du sover på tåget på vägen upp och ner. Det är dessutom miljövänligt och du slipper alla de risker som en bilresa till fjällen är förknippad med.

Svagheter:
Sängarna är kanske inte de skönaste men det förväntar man sig kanske inte när man ska sova på ett tåg.
När det är högsäsong kan det vara lite trångt om plats, framförallt när det gäller skidbagage.

Sammanfattning:
Perfekt sätt att ta sig till Åre med! Kliver på tåget i Stockholm på kvällen, har en lugna och skön stund i kupén eller i bistro-vagnen för att sedan krypa ner i kojen i sovkupén. Sedan vaggas man till sömns och vaknar upp lagom tills att tåget anländer till Åre. Beställer du frukost dagen innan får du även den serverad i bistro-vagnen. Sedan är det bara att hoppa i skidkläderna och gå raka vägen ut i backen.
På samma sätt när du ska hem får du en hel skiddag innan du åter sitter på tåget och varför inte avnjuter en middag på tåget. Sedan vaknar du upp utvilad och redo att gå direkt till jobbet.
Tips, barnfamiljer! Mycket trevligare att få en social stund med barnen när man tar tåget istället för att tokköra bil på hala vintervägar.kaptenlouie
kaptenlouie (Gäst)
2018-03-13
Styrkor:
Smidigt och lätt.
Nice med dusch!

Svagheter:
Kan vara fördröjning.

Sammanfattning:
Många bra minnen från natt tåg med SJ. Men sammanfattningsvis så om man vill så kan man bli bjuden på allt från älgkött till andra förfriskningar om man hamnar med rätt personer. Glöm inte öronproppar och ögonbindel, för den ultimata sov upplevelsen.