Powder Magazine avslöjar sitt sista omslag: ”–En riktig hyllning”

Efter 49 år så har slutligen det sista numret av magasinet Powder publicerats. Omslaget pryds av en subtil hyllning till tidningens debututgåva från 1972 där både bild och typsnitt har återanvänts.

Powder tillkännagav i oktober att de avslutar all form publiceringen. Såväl tidning, webbplats som
sociala kanaler upphör. Därmed går en ikonisk era, som pågått i nästan fem decennier, i graven. Tidningens prenumeranter förväntas få det sista numret av tidningen under de närmaste dagarna, som omsluts av en mycket speciell bild.

Omslagsbilden som pryder det sista numret av Powder är en hyllning till tidningens debututgåva. I luften syns veteranskidåkaren Karl Fostvedts silhuett mot en solig himmel i Wyoming backcountry, i närheten av Jackson Hole. Därefter har omslagsbilden från debututgåvan 1972 lagts som ett övre lager, vilket skapar en referens till tidningens tidiga dagar.
– När det stod klart att den årliga fotoutgåvan också skulle bli det sista numret av tidningen visste vi att vi måste skapa en riktig hyllning till Powder och dess arv, säger Powder Director of Photography David Reddick.

– Jag grävde igenom våra arkiv och hittade det första utgåva av tidningen. Jag la den bredvid bilden från Nic Alegre, och då föll det på plats. Bilden från Nic hade en eterisk atmosfär och skiljde sig åt från övriga alternativ. Det har funnits omslag under min tid på Powder som i princip har skapat sig själva, det här var ett av dem.

Nic Alegres bild togs i februari under inspelningen av TGR-filmen Make Believe. I slutet av dagen noterade Karl Fostvedt att vinden tilltog vilket skapade en surrealistisk bakgrund av sol och snö. Han frågade Nic Alegre om han kunde tänka sig att ta några bilder till innan dagen var slut.
– Vi visste att vindbyarna och solen skulle vara perfekt bakgrundsbelyst. Så Fostvedt gick för det bara. Och så skapades omslagsbilden, säger Nic Alegre, som är baserad i Jackson Hole och som också var den första att tituleras Lead Photographer i Teton Gravity Research’s historia.

– Jag har alltid haft en otrolig respekt för alla som gjorde Powder till vad det har varit så länge… atleter, fotografer och designers. Det är otroligt ärofyllt att få sin bild publicerad på det sista omslaget. Jag hoppas bara att jag gjorde tidningen rättvisa, säger fotografen Nic Alegre. 

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.