Rekordintresse för Idre Himmelfjäll inför vintern

Det är knappt en månad kvar till jul och intresset för skidåkning i svenska fjällen har kanske aldrig varit större än just nu, och Sveriges nyaste skidort Idre Himmelfjäll är inget undantag. Tvärtom, här skjuter både tomtförsäljning och bokningar i höjden.

Idre Himmelfjäll är Sveriges första nya skidort att öppna på 30 år och just nu går snökanonerna på högvarv för att anläggningen ska bli redo att möta sin andra säsong genom tiderna. Trycket på bokningarna är högt i hela den svenska fjällvärlden just nu och intresset för denna unika skidort i norra Dalarna är också det rekordstort inför vintern.

Precis som övriga skidorter i Sverige har Idre Himmelfjäll tillsammans med branschorganisationen SLAO gjort ett rejält arbete för att ge alla skidåkare en trygg och bra upplevelse.

Idre Himmelfjäll har en fallhöjd på 323 meter och den längsta backen Långstigen mäter hela 3,2 kilometer. I övrigt består skidanläggningen av 8 liftar och 18 nedfarter. Idre Himmelfjäll är ett paradis för barn och familjer med flera långa gröna och blåa nedfarter, men området erbjuder också mer än bara alpin skidåkning som passar hela familjen.
– Idre Himmelfjäll riktar sig till barnfamiljer, absolut. Våra gäster ägnar sig åt alpin skidåkning men åker också gärna skoter och längdskidor. Vi har spår för båda delarna som i princip går hela vägen in till liften. Det är unikt med en skoterled som går hela vägen in på skidanläggningen, säger Torbjörn Wallin, VD Idre Himmelfjäll.

Dubblering i antal bäddar med ski in, ski out

Inför sin andra säsong har Idre Himmelfjäll lanserat en rad nyheter, bland annat en ny nedfart intill 6-stolsliften samt en automatisk skidslip som ser till att vässa Idre Himmelfjälls gästers skidor till perfektion. Inför vintern finnas flera nya picknick-platser för medhavd matsäck och grillning ute i backarna.

Många nyheter inför säsongsstart på Idre Himmelfjäll, som är en destination under konstant utveckling. Och i ett längre perspektiv finns fler spännande projekt redo att sjösättas, och några håller redan på att utvecklas.
Vi håller just nu på att bygger ett permanent byggnad för restaurang, reception och kiosk som beräknas vara klar till säsongen 2021/2022. Även flera nya nedfarter ska byggas under sommaren.

En skidanläggning med så pass stor utvecklingspotential som Idre Himmelfjäll är unikt och det speglar sig i tomförsäljningen som fullkomligt skjuter i höjden just nu.
– Under de senaste månaderna har vi sålt 2-3 tomter i veckan, det är helt fantastiskt. Under året har det byggts över 100 fastigheter, allt från stora fjällvillor till mindre lägenheter. Många är väldigt intresserade av att investera i ett eget boende i fjällen. En av dem som bygger är Frida Hansdotter, det känns kul!

Sedan premiären ifjol så har antalet bäddar, som finns tillgängliga inom 500 meter från liften, på Idre Himmelfjäll fördubblats från cirka 1000 till 2000. Målsättningen på sikt är att kunna erbjuda upp mot 25 000 bäddar, en vision som ligger många år framåt i tiden.

Safety first

Under rådande pandemi är det förstås viktigt att som gäst kunna känna sig trygg under sin semester och arbetet med att begränsa smittspridningen har högsta prioritet på Idre Himmelfjäll.
– Vi och våra branschkollegor har genomfört en mängd med åtgärder, stora som små, för att det ska gå att vistas säkert hos oss. Vi är en liten anläggningen med mestadels barnfamiljer som åker egen bil hit, checkar in själv och laddar sina liftkort hemifrån. Denna vinter har vi heller inga singelköer i liftarna. För den som vill veta mer så finns det mycket information kring detta på vår hemsida.

Idre Himmelfjäll följer givetvis utvecklingen och tar den rådande coronapandemin på största allvar. Därför pågår en omfattande och regelbunden dialog med flera inblandade.
– Vi har ett möte i veckan med länets aktörer, sjukvården och smittskyddsläkare. Där lägger vi en plan som förhoppningsvis ska kunna leda till att vi ska kunna ha öppet hela vintern, om än på ett annorlunda sätt. Men vi är beroende av att inte smittspridningen ökar de närmsta veckorna.

Den smått galna ideéen om gondol

En annan spännande framtidsvision i området är en sammankoppling med Idre Fjäll där en gondol från topp till topp planeras. Detta skulle bli en av de längsta gondolerna i världen, avsedd för skidåkare. Men när den skulle kunna vara på plats och redo för att brukas går inte att svara på i dagsläget.
Det är en pågående process där ingenting är klart. Därmed är det svårt att säga när gondolen skulle kunna vara klar, vi är inte ensam i frågan, förklarar Torbjörn Wallin.

Idre Himmelfjäll öppnar för säsongen den 19 december 2020 och, likt många andra skidorter, så är trycket på bokningar högt inför säsongen.

Sponsrade inlägg är en del av Freerides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@freeride.se

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.