Riksgränsen stänger snart, men laddar för midsommarskidåkning

På söndag avslutar Riksgränsen sin tumultartade vintersäsong 2019. Nedre stolsliften kom igång strax före NM i början av maj. Nu laddar man för midsommarskidåkningen i slutet på juni.

Marknadschefen Per Jonsson Öhlin har fått leva upp till sitt rykte som duracellkanin under denna vinter. Media var på hugget både när den gamla nedre stolsliften havererade direkt efter öppningen, och därefter även när man i början på april kunde rapportera rekordmängder med snö. Per Jonsson Öhlin kommenterar:
 – Den 4:e maj fick vi igång liften igen, det var skönt! 

Vad kostade lagningen av liften?
– Det är en uppgift som stannar inom företaget.

Finns det någon strategisk, långsiktig plan vad gäller de två tämligen åldersstigna stolsliftarna i Riksgränsen?
– LRAB sköter alla liftar enligt myndigheternas krav för besiktningar, periodiska översyner. Dessutom görs årscykler på större genomgångar, renvoveringar. El-, säkerhetssystem. Mekaniska delar.

Ok, jag var kanske var otydlig, men jag undrade vad tanken på lång sikt är alltså: Finns det någon plan eller diskussion om att köpa ny lift?
– Att köpa en ny lift är ett stort beslut och kräver mycket arbete och pengar. Vi ser alltid över vår verksamhet och funderar kring renoveringar, uppgraderingar och ombyggnationer. Just nu finns det inget beslut på att köpa en ny lift men självklart är det ett område vi noga studerar och undersöker.

Denna helg är den sista för vintersäsongen i Riksgränsen 2019, med över midsommarhelgen öppnar man igen torsdag 20 juni till och med söndag 23 juni.

Vad är det bästa med midsommarskidåkning i Riksgränsen?
Solen, friheten och den enorma glädjen. Att kunna åka hela dagen (oftast) i slak och mjuk härlig snö. Avnjuta en kall öl på Pelikanhyllan och äta en midsommar buffé. Dansa runt midsommarstången för att avsluta dagen med att åka upp på berget igen och åka skidor i midnattssol tills benen skriker av trötthet. Helt klart ett minne för livet, avslutar Per Jonsson Öhlin.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.