Rykande färska bilder på tävlingsfacen NM i Riksgränsen

NM 2019 rycker allt närmare. Snöläget i år är ”bättre” än någonsin, men finns det några klippor kvar att hoppa? Jodå! Vi kan säkerligen komma att se nya linjer när åkarna drabbar samman i Riksgränsen 6 – 8 maj.

Även i år är NM en 3-stjärnig kvaltourstävling. Men tävlingen är också säsongavslutning, fest och skådeplats för både amatörer som vill tävla och fullblodsproffs som till vardags åker på Freeride world tour. Många starka namn är redan klara för årets upplaga av NM som Reine Barkered, Kristofer Turdell och Carl Regnér. Regerande mästaren Hedvig Wessel och förra årets tvåa och trea Sofie Gidlund och Caroline Strömberg finns också i anmälningslistan. Här finns länk till dig som vill anmäla dig.

Det är självklart tävlingsledningen på NM som avgör vilka face som används, men nedan är de som historiskt har använts och det är kanske inte någon jättesvår gissning att samma face kommer att köras även detta år.

KVALFACE

Det som kallas Sadeln på Nordalsfjäl i Riksgränsen i NM-sammanhang är inte samma sluttning som kallas Sadeln i vanliga fall…  Men nu pratar vi om Scandinavian Big Mountain Championship tävlingen som har pågått oavbrutet sedan år 1992 och då är Sadeln det som annars kallas Sadeln-Branten. Allt detta utreds av lokalpatriotetn Gustav Corin i hans offpistguide med 10 åk i Riksgränsen som vi publicerade förra vintern.

Sadeln 2019: lent och fint, var är långflyget?

FINALFACEN

INSTEGET – Ögat är mindre än någonsin

RAVINEN

BRANTEN

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.