Sandra Näslund visar storform inför OS i Peking

Svenska skicross-stjärnan Sandra Näslund vann två världscuptävlingar i helgen. Därmed har det svenska OS-hoppet plockat hem 24 VC-segrar och närmar sig legendariska Fanny Smiths 29 segrar.   

Det är bara drygt två veckor kvar till invigningen av vinter-OS i Peking fredag 4 februari 2022. Ett av Sveriges stora medaljhopp visade solid form i helgens skicross-tävlingar i Kanada. I fredags tog nämligen Sandra Näslund sin sjunde förstaplats i världscupen för säsongen och på lördagen var det dags för ny tävling och ny vinst.

Det var betydligt varmare på lördagen, runt sju grader i det vid årstiden normalt sett iskalla Nakiska, Kanada och det blev en del slag och spår i den tajta banan där en bra start var avgörande. Det slog Sandra Näslund mynt av. Hon var snabbast i kvalet, snabbast ut i kvartsfinalen och var överlägsen i samtliga heat.

I kvartsfinalen skapade hon direkt avstånd till kanadensiskorna Courtney Hoffos och Hannah Schmidt och tyskan Johanna Holtzmann. Hon defilerade in i mål och gick vidare till semi tillsammans med Schmidt.

Finalen blev minst sagt händelserik. Alizee Baron kom aldrig ur startgrinden och därmed stod det mellan Näslund och välmeriterade konkurrenterna Marielle Thompson och Fanny Smith. Svenskan tog en betryggande ledning och racet var inte långt gånget när Thompson gjorde en miss, föll och tog med sig Smith i fallet. Därmed var båda borta i en jobbig krasch, något Näslund inte märkte.

– Jag förstod inte att de hade kraschat. Jag trodde de var precis bakom mig, jag hoppas bara att de är okej, säger Näslund till FIS Live.

Thompson tog sig ned av egen maskin medan Smith blev kvar uppe i banan, tagen av kraschen, men på benen. Med dagens seger tog Näslund sin sjunde individuella världscupseger för säsongen, den 24e totalt, och utökade ledningen i totala världscupen mot Smith och Thompson som ligger tvåa respektive trea. Nu väntar tävlingar på hemmaplan när världscupen kommer till Idre nästa helg.

– Jag tar bara en tävling i taget, säger Näslund och fortsätter:

– Jag vill bara vinna fler tävlingar.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera