Skidmask återkallas på grund av kvävningsrisk för barn under 3 år

Företaget Active Brands återkallar en skidmask, eller ansiktsmask, av märket Bula på grund av kvävningsrisk för barn under tre år. Företaget har gjort en frivillig återkallelse efter en incident, inga olyckor eller skador har rapporterats. Återkallelsen gäller inköp före hösten 2019.

Har du en skidmask för barn av märket Bula av typen Junior printed facemask uppmanas du att lämna tillbaka den till återförsäljaren eller Active Brands och få full återbetalning.

Masken medför risk för kvävning, berättar Konsumentverket i ett pressmeddelande, om barn under tre år använder produkten. Inga olyckor har rapporterats, men Active Brands AS har fått information om en incident där ett barn fick andningssvårigheter. Företaget har därför gjort en frivillig återkallelse av ansiktsmask av märket Bula och typen ”Junior printed facemask”.

Återkallelsen avser ansiktsmasker som har sålts före hösten 2019 och som saknar varningsinformationen ”Inte för barn under tre år”. Trots att återkallelsen varit aktuell under drygt ett år har inte så många ansiktsmasker lämnats in. Därför upprepas nu informationen. Masker utan varningstext kan finnas kvar hos barnfamiljer och riskerar att användas av barn under tre år, vilket då innebär en kvävningsrisk.

De modeller av produkten som har funnits till försäljning efter hösten 2019 är korrekt märkta.

Du som har köpt en ansiktsmask/skidmask som saknar märkningen ”Inte för barn under 3 år” uppmanas att returnera varan till återförsäljaren eller skicka varan till Active Brands AS och ges då full återbetalning. Vid frågor, kontakta företaget via mail: kundeservice@activebrands.com och mer information på Bulas sajt.

Text: Freeride / Pressrelease

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera