Skidtest Völkl Kendo 88: ”Tror den passar väldigt många åkare”

Völkl Kendo 88 är konstruerad på samma sätt som den populära skidan Mantra M6 från samma tillverkare. Freeride har testat  och betygsatt denna smalare variant från Völkl.

Völkl Kendo 88 är en all mountain/freeride-skida för svenska fjäll som är baserad på überklassiska Völkl Mantra M6. Båda skidorna konstrueras med två lager titanal samt kolfibersträngar i nosarna, (så kallade tailored carbon tip), det är endast bredden som skiljer Kendo 88 och Mantra M6 åt.

Gentemot tidgivare år så har Kendo 88 en meter kortare radie, det vill säga 16 meter. Skärningen är också olika längs skidan och är kortare i midjan samt längre fram och bak för att det ska gå att variera åkningen samt att skidan inte ska översvänga i hög fart. Detta kallar Völklk för 3D Radius.

– Jag körde på 177 centimeters längd… kortaste laget för mig. Det var som en slalomskida, jäkligt pigg. I utgången av sväng… ganska mjuka tailar, men hård in i sväng. Jag har svårt att definiera om det är en mjuk eller hård skida. Jag tror den upplevs ganska så lättåkt av de flesta. Fartstabil. Völkl Kendo 88 får fyra pinnar, säger Olle Stenbäck.

– Den kändes lätt på foten… postivivt att den är lätt. Den där 3D radius teknologin… när man kantar den kan man ligga och cruisa på större svängar, och vill man trycka till kan man få en mer snärtig sväng och korta ner radien ganska rejält. Den är mjuk att böja men styv att vrida, så vridstyvheten är positiv. Otroligt lekfull och rolig. En starkt fyra, säger Jepser Hayland.

– Den var väldigt go att köra på. Flexibel i åkningen. I större svängar tyckte jag det var svårt att få ordentlig kant, lite tajtare svängar då låg den bra på kant och svarade direkt. Jag tror den passar väldigt många åkare, Den är lättkörd men fortfarande med väldigt mycket stabilitet. En fyra i betyg, säger Cisela Groth.

– Den här var väldigt responsiv, lite som att köra på ett par slalomlagg. Inte lika stabil i högre farter. En trea i betyg, säger Emma Lerider Harrysson.

Völkl Kendo 88 [2023]

Längder: 163, 170, 177 och 184 cm
Radie: 29/16/25 meter (@177 cm)
Mått: 129-88-113 mm
Rocker: Tip och tail
Vikt: 1898 g (@ 177 cm)
Teknologi/konstruktion: 3D Radius, dubbla lager titanal, Tailored Carbon Tip

Betyg: 3,75 av 5

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.