Snart rullar Skidsveriges 6:e gondol igång i Hemavan-Tärnaby

Redan imorgon lördag 18 november är det dags för skidpremiär i Hemavan när hela Centrumbacken och Lilla Lämmeln öppnar. Om knappt två veckor invigs också den splitternya gondolen.

Nu på lördag 18/11 öppnar hela Centrumbacken och Lilla Lämmeln i Hemavan. Det kommer även finnas ett antal rails i Centrumbackens nedre del. Hemavan Snowpark öppnar fredag 24 november då det även är dags för vinterns första stora evenemang, Hemavan Open:
– Vi märker ett extra stort intresse för vinter och skidåkning i år vilket är kul med tanke på de stora satsningar vi gör i Hemavan inför denna vinter, säger Pontus Lindh, Marknadschef på Hemavan Alpint.

Det är många skidåkare som besöker Hemavan-Tärnabys webbsida, och även ringer eller mailar och frågar hur snöläget är, samt undrar när de första backarna öppnar för säsongen. Den nya gondolliften lockar också:
– Ja, det är ett enormt intresse där! Många är nyfikna på Hemavan Gondol som vi inviger den 30 november, säger Pontus Lindh.

Även längdsäsongen är igång i Hemavan Tärnaby. Elljusspåret i Hemavan, 2 km samt elljusspåren i Tärnaby 3,3 km och 5 km är nu fullt åkbara för skejt.

Gondolliften i Hemavan-Tärnaby blir Skidsveriges 6:e i ordningen. Det är en så kallad telemix med stolar och gondoler om vartannat. Sedan tidigare hittar vi två gondoler i Åre.  Skidorter med en gondol är Branäs, Funäsdalsberget och nu senast Kläppen som invigde sin gondol 2016. Tyvärr lyser gondolbastu med sin frånvaro i Sverige. Än så länge är Finland och Italien ensamma om sådan konstruktioner, Ylläs var först medan La Thulie hakade på i februari 2017.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.