Snörapporten: Fler glaciärer öppna i Norge och Alperna

Snöabstinensen har snart nått all time high hos Freerideredaktionen, och för att göra ont värre vill vi därför dela med oss av platser vi inte är på, men gärna vill vara – platser med snö.

En snabb webbkamerasnokning visar att det ännu inte finns så mycket att hurra för innanför Sveriges gränser, så i denna snörapport blickar vi vidare, till andra länder.
Galdhøpiggen Sommerskisenter öppnade igen i fredags och kommer hålla öppet i ungefär en månad framöver. Såhär ser det ut där idag:

Även i Europa har ytterligare två glaciärer öppnat efter ett tags sommarvila – Grande Motte i Tignes och Kitzsteinhorn ovanför Kaprun i Österrike.

I Sölden körs av tradition premiären för alpina världscupen, som i år drar igång den 25:e oktober. Men redan nu är det snö på Rettenbach-glaciären, där bland andra comebackande superstjärnan Lindsey Vonn är och tränar.

Janne Tjärnström och David Kantermo skickar ett vykort från ett snöigt Zermatt. Vissa har det bra minsann.

På andra sidan pölen har det börjat snöa på flera håll i Klippiga Bergen. Klassiga puder-och-brantåkarhålan Jackson Hole i Wyoming fick plocka fram snöskyfflarna häromdagen, och i Silverton, Colorado gav sig en entusiastisk figur ut för att begå säsongspremiär.

Superseriösa VM-arrangören Vail nöjer sig inte med bilder utan skapar en film istället.

Avslutningsvis slänger vi med en fin bild från platsen som måhända är mer känd för sina studsmattor än sin utomhusåkning – Copper Mountain i Colorado. De räknar med att öppna systemet i månadsskiftet oktober/november, så där är väl dags att det börjar falla flingor nu.

Snörapporten kommer vara ett återkommande inslag på Freeride under vintern (slutet av november till slutet av april, ungefär) men vi tjuvstartar redan nu och lämnar lite mer oregelbundna rapporter om frusen nederbörd världen över även innan vårt långsmala land täckts av det vita guldet.

Snöar det där du är? Vill du dela med dig? Skicka bilder, och några ord om du känner för det, till redaktionen [krumelur] freeride.se så plockar vi med dem i nästa snörapport.

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.