Svenska skidmärket Cmd lägger ned

Det lilla och charmiga skidmärket Cmd går i graven efter åtta år. Ägarnas åsikter går isär och det finns därför inte längre någon möjlighet att driva företaget vidare.

Cmd avslutar sin skidtillverkning efter åtta år på marknaden och en tid i tystnad, vilket bland annat lett till spekulationer kring märkets existens på freerides forum. Delägaren Tom-Oliver Hedvall bekräftat nu att Cmd tackar för sig:
– Åtta år som åkare, utvecklare och tillslut delägare har varit en mycket spännande och lärorik period som jag är mycket tacksam för. Jag vill passa på att tacka alla som har varit med och hjälp Cmd på vägen, förklarar Tom-Oliver Hedvall till freeride.se.

2012 lanserade Cmd sina första skidor. Då styrde Fredrik Söderberg, Anton Silvola och Martin Söderberg skutan som hölls flytande med hjälp av Åre Skidfabrik som också var delägare. Efter en kort tid rann projektet ut i sanden men gjorde comeback redan efter ett år, med nya skidåkare bakom rodret.

Sedan dess har Tom-Oliver Hedvall, Anton Björklund, Kristoffer Eriksson och Niclas Karlson stått som ägare till Cmd. Konceptet har alltid var detsamma, svensktillverkade friåkningsskidor för skidåkare av skidåkare. Men nu har företaget kört fast, och måste därför avslutas.
– Vi lägger ner på grund av att vi inte kan komma överens i företaget om hur vi ska driva det vidare. Två av oss ville fortsätta att driva det med en ny investerare och två ville hoppa av. Tyvärr så kunde vi inte hitta en lösning som passade alla parter, vilket gör att vi inte har någon möjlighet att driva det vidare.

Det finns fortfarande ett fåtal skidor kvar från Cmd, och den som är intresserad kan skicka ett meddelande direkt till företaget.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.