Tänndalen öppnar för säsongen på lördag

I helgen öppnar Tänndalen för säsongen. På flera andra håll rullar redan liftar i Skidsverige: Idre fjäll, Dundret i Gällivare och Kåbdalis mellan Arvidsjaur och Jokkmokk.  

I Tänndalen är det till att börja med öppnar Barnbacken och nedre delen av Hamra som öppnar nu på lördag morgon 2 november. Hamra-backen förlängs allt eftersom snöläget tillåter och fler nedfarter öppnas efter hand:
– Det är många som väntat på att vi ska öppna för säsongen och nu är det äntligen dags. Vi kan se fram mot en lång härlig säsong, säger Peter Jonasson, anläggningschef Tänndalen.

Tänndalen ligger i västra Härjedalen där fjällen, tystnaden och snön spelar huvudrollen. Tänndalen har en lång skidsäsong med öppet från den här helgen  till den 3 maj:
– Vi har haft några bra nätter med minusgrader och snöläggningen har gått bra. Redan i helgen kommer det att vara full bredd i backen med käppdjup snö så att det blir möjligt både med träningsåk i bana och friåkning, säger Peter Jonasson.

Idre fjäll, Dundret i Gällivare och Kåbdalis mellan Arvidsjaur och Jokkmokk är redan öppna för säsongen, väderprognos, hur många backar och liftar som är öppna och webbkamera hittar du som vanlig i vår skidortsguide.

I Norge är skidanläggningarna också på gång. Kvitfjell vid Lillehammer har öppnat för träningsåkare och väkommnar vanliga skidåkare från och med nästa fredag 8 november. Steilia Alpinsenter norr om Narvik startade helgen som gick och bjöd på gratis åkning i nedre delen av backen.

För dig som är sugen på att testa årets skidor är skidtestardagarna i Sälen, Vemdalen och Åre ett gott tillfälle, här läser du mer om det. Dessa tillfällen är i slutet av november och början av december, när det förvisso fortfarande är försäsong, men kanske lite bättre skidförhållanden än vad det är nu på den supertidiga försäsongen.

Text: Freeride / Pressrelease

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.