Tanner Hall sparkad från Oakley

Tanner Hall släppte i natt nyheten att han inte längre får jobba ihop med Oakley.

Efter ett 20 år långt samarbete har Tanner Hall och Oakley gått skilda vägar. Tanner som släppte nyheten via sitt Instagram-konto i natt verkar utan förvarning fått sparken från den amerikanska utrustningstillverkaren.

I sitt inlägg uttrycker Tanner djup besvikelse och säger att det smärtar när han som han själv beskriver det “Fortfarande åker bra skidor och pushar det”.

Tanner har under sin karriär etablerat sig som en av världens bästa skidåkare. Dels tack vare stora prestationer på skidor men också genom sin färgstarka personlighet.

Den numer 34 år gamla Tanner, med sju guld från X-games sedan tidigare, är fortsatt en aktiv skidåkare som levererar content. I höst är han aktuell med nya rullen HERE AFTER i vilken han blandar storabergsskidåkning med street.

Tanner är dessutom på väg att ta plats på Freeride World Tour kommande säsongen. Tävlingstouren för åkning i storaberg där han kommer ställas mot svenska kanoner som Kristofer Turdell och Reine Barkered.

Exakt varför Oakley väljer att klippa banden med den stora profilen är i nuläget oklart. Freeride har sökt Oakley för kommentar, men man ville inte säga något just i nuläget. 

I det efterföljande inlägget skickar Tanner en hälsning till unga skidåkare där han varnar för “ormar i gräset” och förtydligar att “du är alltid utbytbar” samtidigt som han uppmanar läsarna till att “håll människorna som tjänar pengar på dig på armslängds avstånd”.

Text: Axel Adolfsson
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer