Veckans val med Jesper Tjäder

Historiens kycklingvingar är redan uppätna men våra rapar ekar under morgondagens buffé. Vi tar det redan trendiga återvinnandet ut från UFF och Röda Korset, ompaketerar det i en ny krispig digital skrud och matar er med det. Välkommen till Veckans Val.

Valdeltagaren denna vecka är Sveriges skidkomet, Jesper Tjäder. Vet du inte vem Jesper är så kan jag berätta att han slog igenom med buller och bång 2010 då ynglingen ovetandes om sin talang släppte lös sin säsongsedit till den internationella skidcirkusens häpnad. Därifrån har hans stjärnglans ytterligare stärkts för varje år som gått. Förra året vann han den totala världscupen i slopestyle.

Tjenare Jesper, hur är läget?
– Det är fint.

Vad har du valt till veckans val?
 – Det är svårt. Jag kollar så lite på skidfilm men jag måste nog välja Long Story Short från Level 1. Den kom 2007 och jag har kollat på den grymt mycket.

Vilken del?
– Jag minns en ganska game changing part. Corey Vanular när han körde i parkerna och körde flips på rails. Jag minns att jag tyckte det var helt sjukt. Den diggar jag fortfarande att kolla på och ser den då och då när jag har tråkigt.

– Annars har jag inte sett någon skidfilm sedan Teddybear Crisis. Jag har hört om många legendariska parts men jag har aldrig sett dom.

– Förutom Long Story Short med Level 1 är nog Teddybear Crisis den bästa skidfilmen någonsin. Teddybear Crisis är nog bäst som hel film. Jag minns att jag gillade Tanners part där. Det var the shit då liksom (Tanner Halls del; 35:53 i filmen nedan, reds anm). Sen kanske jag blev lite inspirerad av Mike Wilson i den filmen. Han gjorde ju en dubbelflip över pipen där.


Jesper Tjäder dubblerar över pipen precis som Mike Wilson

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Logga in för att kommentera
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook

  1. Chilla
    2
    Chilla | 2014-09-11 01:05          

    blir man inte superdupermeganyfiken på hur en sådan som Jesper inte har sett en skidfilm sedan teddybear crisis????