VM-guld till Max Palm

Max Palms framgångssaga bara fortsätter och idag tog han VM-guld i friåkning för juniorer i Verbier. Dessutom gjorde han hattrick i 360’s!

Idag avgjordes VM i friåkning för juniorer (Freeride Junior World Championships) i Verbier, Schweiz.  Facet Mont de Cion med 450 fallhöjdsmeter visade sig från sin bästa sida med strålande sol och nysnö. En annan som visade sig från sin bästa sida är underbarnet Max Palm som bjöd på en hisnande show som tog honom hela vägen till guldmedaljen.

Max Palms åk bestod av teknisk åkning i början av åket följt av en stor 360. Därefter trixar han sig in i en ränna med ytterligare en trea innan han kör ett stort dubbeldropp. Som om detta inte vore nog så avslutar Max Palm sitt åk med en till 360, men åt andra hållet, i slutet av åket. Hattrick i 360 och vinst för Max Palm som nu kan titulera sig som juniorvärldsmästare i friåkning.

Denna talangfulla skidåkare vann NM i Riksgränsen 2019 som yngsta deltagare någonsin och sedan dess har framgångssagan bara fortsatt, och alltså nu senast med ett VM-guld i friåkning. Men det räcker inte där. För två dagar sedan stod han också högst upp på prispallen i Verbier, då när Freeride Junior Tour avgjordes.

Ja, vad ska man säga? Framtiden ser ljus ut för denna ödmjuka friåkare som levererar gång på gång. Lite snack och mycket verkstad… heja Max Palm!

Samtliga resultat:

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera