Vm-kval i døds avgjort

Den nionde upplagan av VM-kval i dødshopp är avgjort. Vann gjorde Martin Agerstig som är känd från Rackartygarna, tätt följd av två norrmän. 

Årets VM-kval i Dødshopp avgjordes i söndags. Tävlingen var tillbaka i Saltsjöbaden efter ett års uppehåll på grund av covid. Hoppare från Sverige, Finland och Norge deltog och bjöd på en sanslös show. Detta var nionde gången Sverige fick smaka på skräckinjagande luftfärder från ett hopptorn väl över 10 meters strecket. Eventet med det officiela namnet Stockholm Døds Challange 2021, sändes också live.

Tävlingen bestod av ett kval där det var Klassisk Døds-stil som gällde. Och vad innebär det frågar du då, jo enkom bara raka, utsträckta hopp i olika stilar där man viker in i till landningspostionen Døds (aka räkan) så sent som möjligt.

Finalen bestod av två hopp i fristil där hopparna får göra alla olika slags rotationer och volter och sedan sträcka ut kroppen och vika in i till Døds landningen så sent som möjligt.

Bästa tjej var Vanessa Andersson som där med får en plats på VM i Oslo nästa helg.

Vinnare herr för dagen var Martin Agerstig som var en värdig vinnare då hans alla 3 hopp i tävlingen hade högsta poäng för dagen. På en 2:a plats kom Kristoffer Tandberg från Norge och 3.e platsen var även han norrman Simen Mathisen.

Den yngsta hoppare Sigge Magnusson 11 år imponerade stort på publiken med ett riktigt snyggt kvalhopp men missade precis att kvala in till finalen.


Video från VM-kval i dødshopp 2021

Vinnaren Martin Agerstig med sina 2 final hopp börjar 1 min ich 59 sekunder in i filmen. Filmskapare är Kristoffer Davidsson och Love Strandell, enjoy!


Bildkavalkad tävlingen Stockholm Døds Challange 2021

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera