When in trouble, huck for… triple?!

Tävlingen Årets krasch 2022 är i full gång och löper på hela mars ut. Nu har vi utsett en första vinnare som får en GoPro Hero 10. Ett klipp på en makalös räddning efter ett försök på dubbel frontflip gav segern. 

Tävlingen Årets krasch är superenkel, i korthet: ladda upp eller länka till ditt filmklipp med någon form av bräd- eller skidkrasch. Då är du med i tävlingen. Tävlingen pågår till och med sista mars. Och kom ihåg att en fail på-, av- eller i liften är också en krasch!

Prisbordet är 3 stycke GoPro Hero 10 samt en MacBook Pro. Actionkamerorna delar vi ut under tävlingens gång som specialpris och slutsegraren som får den lyxiga laptopen utses i början av april. Nu har vi en första vinnare som får en GoPro Hero 10!

Tävlingen Årets krasch anses av somliga omoralisk och dum. Vi på Freeride tycker att skidåkning alltid innebär en viss risk och att det är underhållande att kika på krascher. Och nej, vi uppmanar inte att ni riskerar livet bara för att vinna en dator eller en actionkamera.

Specialvinnare 1 Årets Krasch 2022

Hej Rasmus! Du har precis vunnit en GoPro Hero 10 med ditt filmklipp i Årets krasch, grattis!
– Kul att höra! Tack ska ni ha!

Berätta om klippet som du skickade in till pågående tävlingen Årets krasch: Vad är det vi ser?
– Det ni får se i klippet är Filip Gravenfors i sitt essä. En Duvedsgrabb som körde sin första säsong på Europacupen i puckelpist och gjorde mycket dumt – men det här tar alla priser! Dagen innan tävling så svänger han ut till parken och skickar en enorm dubbel framåt. Vilket var en dum idé redan innan jag såg att han flög ut hela landningen, och då tuckar in för en trippel som han landar platt på nacken.

Hur gick det med Filip efter kraschen?
– Filip klarade sig riktigt bra efter kraschen faktiskt, jag tror inte han har utvecklat ben och ledband i kroppen än. Han kände sig lite öm i nacken kommer jag ihåg men stod ändå redo på start dagen efter och tävlade.

Var var ni någonstans, det såg ut som puder i park?
– Vi var i Font Romeu, Frankrike, där det hade snöat över en meter dagarna innan vi kom dit. Först blev lite besvikna när vi såg att parken var avstängd och inte fixad. Men det var nog det bästa som kunde ha hänt. All snö hade blåst ner i landningarna så vi fick hjälpas åt att köra upp ett spår och sen var det bara att slänga sig utför knucklen och landa på valfritt sätt. Ett riktigt bra koncept med puderpark.

Ditt skrik efteråt…. fick du ont i halsen? Och vad var din reaktion, tänkte du att han slog sig eller förstod du direkt att det gick bra?
– När jag såg Filip i luften först så tänkte jag att det här var inte bra. Han flög lite för långt och byggde ett bombhål i landningen med nacken först. Därför är det tyst en stund i början, tills han sätter sig upp och claimar – då förstod jag att det gick bra och det blev fullt ös på stämbanden. Men eftersom det här var tre månader in på säsongen hade jag hunnit se Filip göra grejer förut, så rösten var väl uppvärmd och förberedd vid det här laget.

Ok, grattis igen och ta hand om dig (men filma gärna dina polare när de kraschar….)!
– Tack ska ni ha! Europacupen drar igång nästa vecka så ni kan lita på att det blir mer klipp från mig och Filip.

Specialpris till: When in trouble, huck for… tripple?!

Vill du kika på fler krascher så ligger alla inskickade bidrag här Årets krasch 2022 i skrivande stund är det 55 stycken med pikanta namn som ”Hopp rakt ner i kistan”, ”Badväder” och ”Dubbelback till Rödkulleparkeringen” för  att nämna några.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera