Alla vinters nyheter på Idre Himmelfjäll

Det är fortsatt full fart på Sveriges nyaste skidort Idre Himmelfjäll inför säsongen! Nu laddar man inför sin tredje vinter i den mysiga och natursköna anläggningen i norra Dalarna. Här är vinterns alla nyheter på Himmelfjäll.

Ny restaurang, reception och kiosk

I december inviger Idre Himmelfjäll sin nya centrumbyggnad med bl a restaurang ”Renen & Älgen” som erbjuder ca 175 sittplatser, vackert inredd i ski lodge stil med vilda djur, ljuskronor i renhorn och lokala toner. Här erbjuds du allt från viltinspirerade rätter till vällagad pizza. Krögaren är Fari Ceken som redan driver restauranger i blad annat Idre by. I den nya receptionen hämtar du dina nycklar, köper skipass och handlar i vår nya fina välsorterade kiosk.

Frida Hansdotter berättar om nyheterna på Himmelfjäll inför vintern

Nytt skidtorg

I anslutning till centrumbyggnaden ligger Idre Himmelfjälls nya skidtorg. Här finns en ny liftkarusell för alla barn som på ett roligt och enkelt sätt kan lära sig liftåkningens konst. För de allra minsta finns ett nytt åkband som enkelt tar dig upp till toppen av Flingas barnland.

Rekordstort intresse för tomter på Idre Himmelfjäll!

Efter en fantastisk försäljning under våren, tog alla befintliga tomter i Idre Himmelfjäll slut.
– Vi hade inte vågat hoppas på en sådan otrolig skjuts på tomtförsäljningen som nu. Förutom att allt fler verkar uppskatta att semestra på hemmaplan så märker vi att en del föredrar att investera i en fjälltomt i stället för att lägga pengarna på riskkapitalmarknaden, säger Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll.

Nytt tomtområde med säljstart i april 2022

Idre Himmelfjäll jobbar nu med detaljplanerna för det nya kommande tomtområdet Cressida med ca 190 nya tomter där samtliga ligger inom 200 meter från lift och nedfart. Detta stora område har både enbostadstomter, flerbostadstomter och parhustomter liggande i en byggvänlig sluttning där de flesta har utsikt mot de norska fjälltopparna i västlig riktning. Förhoppning är säljstart för Cressidaområdet från april månad 2022. Visningarna körs dagligen och bokas med Idre Himmelfjälls tomtsäljare Peter Höögs, peter.hoogs@idrehimmelfjall.se.

Nästan fullbokat under jul- och nyårshelgen!

Bokningsläget på Idre Himmelfjäll har verkligen utvecklas på ett mycket positivt sätt. Bokningarna inför vintern har ökat med ca 100 procent mot motsvarande tid ifjol inför vintern. Allt som hyrs ut är nybyggt, toppmodernt och klart prisvärt.

Man kan inför denna vinter erbjuda över 1300 nya bäddar i moderna hus och lägenheter totalt har vi ca 2800 bäddar. Under vecka 2-4 och 13-14 har Himmelfjäll extra fina erbjudanden på boende och skidskola, skidhyra och skipass!

Skotersafaris, samiska aktiviteter och hundspann

Även om de flesta vinterturister har fokus på skidåkning så passar många på att göra även annat under sin fjällresa. Liksom ifjol kommer olika aktörer att erbjuda hundspann, skoteruthyrning med möjlighet till skotersafaris. Mattias Jonsson från Idre sameby bjuder in besökare att lära sig mer om den samiska kulturen och samiska aktiviteter.

Fler grillplatser och toaletter

Idre Himmelfjälls nybyggda timrade grillplatser blev mycket populära förra vintern. Nu bygger man flera samt fler toaletter, båda i direkt anslutning till backarna.

Nya nedfarter

4 nya nedfarter, varav en tävlingsbacke uppkallad efter vår egna Frida Hansdotter, Frida Race Arena. Perfekt för träning och tävling.

Populära Idrepasset även i år

För ett par år sedan gick de tre skidanläggningarna Idre Himmelfjäll, Idre Fjäll och Fjätervålen ihop om ett gemensamt liftkort som går under namnet Idrepasset. Liftkortet blev en riktig succé direkt och samarbetet kommer att fortsätta även i år. Med kortet kan man åka i hela 81 nedfarter.

Öppnar före jul, stänger efter påsk

Säsongen på Idre Himmelfjäll varar den 20 december 2021 till den 24 april 2022.
Har du ytterligare frågor om Idre Himmelfjäll: Läs gärna mer på www.idrehimmelfjall.se

Artiklar om Idre Himmelfjäll
Idre Himmelfjäll redo för sin tredje vinterpremiär
Det galna gondolprojektet mellan topparna i Idre
Rekordintresse för Idre Himmelfjäll inför vintern
Idre Himmelfjäll i högform inför vintersäsongen
69 nyheter i våra svenska skidorter
Freeride testar: Idre Himmelfjäll
Idre Himmelfjäll: Sveriges första nya skidort på 30 år
Idre Himmelfjäll har slagit upp portarna
Kanonstart på Idre Himmelfjäll
Nytt svenskt superliftkort för Idre-området

Sponsrade inlägg är en del av Freerides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@freeride.se

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.