Idre Himmelfjäll redo för sin tredje vinterpremiär

Idre Himmelfjäll i norra Dalarna gör sig redo för tredje vinter. 3 nya backar, nytt skidtorg och nya restaurang i Idre Himmelfjäll Renen och Älgen är några av nyheterna som möter gästerna på skidpremiären 20 december.

På måndag 20 december slår Idre Himmelfjäll upp portarna för som tredje vinter med alpin skidåkning. Men redan nu har man tjuvstartat med maten.

För alldeles nyligen öppnade Idre Himmelfjälls nya restaurang Renen och Älgen, som är en del av mångmiljonsatsningen på den nya fjälldestinationen. Restaurangen bjuder på en barnvänlig meny med vild touch. Kanske Skidsveriges barnvänligaste där den ligger precis vid det nya barnskidtorget:
– Vår nya restaurang är efterlängtad, inte minst av alla barnfamiljer som hittat hit. Här finns mat för stor och liten och förutom en hel del barnvänliga rätter finns här plankstek på fjällröding och mycket annat gott! säger Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll. 


Lägesrapport 11 december Frida Hansdotter


För två år sedan öppnade Idre Himmelfjäll som den största nya satsningen i fjällen på över 30 år. Sedan dess har både försäljningen av tomter och antalet besökare slagit alla förväntningar.

I år har 100-tals miljoner satsats på bland annat 1 300 nya bäddar i lägenheter och stugor, 3 nya nedfarter, skidtorg med åkband och liftkarusell, nya parkeringsytor, grillplatser och toaletter i anslutning till backarna.

Nu öppnar också den nya restaurangen Renen och Älgen, som ligger alldeles intill skidtorget. Den är byggd som en modern fjällodge med rymd och mycket träinslag med en touch av Idreområdet. Hela byggnaden som också innehåller reception och närbutik har också byggts med fokus på miljön.

Krögaren Fari Ceken och hans bror Michel har redan bedrivit restaurang i Idre i 20 år och ser nu fram mot att ta sig an en helt nybyggd restaurang på fjället.

– Vi har jobbat med vår verksamhet i den nya restaurangen sedan i somras så det känns skönt att få öppna äntligen! Vi börjar med julbord och sedan blir det bland annat à la carte och barnmeny. Menyn innehåller allt från pizza till älgköttbullar och renburgare, men också en del vegetariska rätter, säger Fari Ceken, krögare på Renen och Älgen. 

Anläggningens bokningsläge är dubbelt så bra som motsvarande tid ifjol inför vintern och snöläget ser mycket bra ut inför öppningen av backarna den 20 december.

Idre Himmelfjäll 2021/2022

Premiär för säsongen: 20 december 2021
Backar: 22
Liftar: 8
Fallhöjd: 323 m
Avstånd Göteborg och Stockholm: 57 mil resp 47 mil

Nya restaurang Renen och Älgen: boka bord genom att mejla restaurangidrehimmelfjall @ gmail.com
För mer information och för att boka vinterresa: gå in på www.idrehimmelfjall.se

Artiklar om Idre Himmelfjäll
Alla vinters nyheter på Idre Himmelfjäll
Det galna gondolprojektet mellan topparna i Idre
Rekordintresse för Idre Himmelfjäll inför vintern
Idre Himmelfjäll i högform inför vintersäsongen
69 nyheter i våra svenska skidorter
Freeride testar: Idre Himmelfjäll
Idre Himmelfjäll: Sveriges första nya skidort på 30 år
Idre Himmelfjäll har slagit upp portarna
Kanonstart på Idre Himmelfjäll
Nytt svenskt superliftkort för Idre-området

 

 

Sponsrade inlägg är en del av Freerides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@freeride.se

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.