Carl Regnér får wildcard till världstouren

De spekulationer som florerat under långt tid bekräftas nu av arrangören Freeride World Tour: Carl Regnér får ett injury wild card till nästa säsong. Rookien Carl Regnér tar därmed plats på världstouren och får åka mot landsmännen Kristofer Turdell och Reine Barkered, samt även ”rookien” Tanner Hall. Alla nio wildcards till FWT 2019 är därmed presenterade. 

Nu är det klart att du får ett injury wildcard till nästa år på FWT: HUR KÄNNS DET?
– Det känns lite som när jag fick beskedet förra året då jag kvalade in från FWQ! Sjukt kul såklart och en häftig chans att få mäta sig mot några av världens bästa skidåkare. Jag är superladdad!

Du plockade hem NM nu i maj, efter att ha varit skadad hela vintern och missat FWT-säsongen, hur lyckades du med den bedriften? Vilka var dina nycklar?
– Genom att ha turat så lite som möjligt (ingenting) och istället pysslat med min nya gren ”Resort Skiing” som en ”Resort Skier”. Jag har enbart åkt väldigt mycket pist och hoppat in-resort klippor, dvs små till mellanstora klippor som ligger i direkt anknytning till liftsystemet. Kvalitativ skidåkning utan bök! Men som en ”Resort Skier” åker man inte bara skidor utan man upptäcker allt vad skidorten har att erbjuda. Så det betyder att jag har rehabat mycket på det lokala gymmet och såklart ibland besökt Verandans afterski och Bygget Nightclub på kvällarna. För mig ett lyckat recept!

Du kommer nu att köra med (och mot) de etablerade landsmännen Kristofer Turdell och super-duper etablerade Reine Barkered: Vilken hjälp hoppas du få av dem?
– Jag hoppas någon av dem vill hjälpa mig på start att skrapa av snö från pjäxorna! Kristofer har hjälpt mig på NM några gånger så det kanske är Reines tur nu. Skämt åsido. Både Kristofer och Reine är väldigt duktiga på att reka linjer och läsa berget och deras erfarenhet och rutiner är något jag kan lära mig mycket av.

Exakt vart ni tävlar på FWT 2019 är inte klart, men om du får välja något särskilt stopp vart vill du då tävla?
– Verbier, inte nödvändigtvis för att jag vill åka Bec Des Rosses men för att står jag där på start så vet jag att jag har kvalat vidare och en rejäl afterski väntar när jag kommer ner till mål.

Alla 9 wildcards till Freeride World Tour 2019

 

Kända sedan tidigare:

 • Tanner Hall (USA, skidor herr)
 • Hedvig Wessel (NOR, skidor dam)

Injury wildcards:

 • Carl Regnér (SWE, skidor herr)
 • Jackie Paaso (USA, skidor dam)

Övriga:

 • Drew Tabke (USA, skidor herr)
 • Aymar Navarro (Spanien, skidor herr)
 • Maude Besse (SUI-Ski Women)
 • Fabio Studer (AUT-Ski Men)
 • Wakana Hama (JPN-Snowboard Women)

De 12 inkvalade åkarna ser du här.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Logga in för att kommentera
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook

 1. LawndartGustav
  1
  LawndartGustav | 2018-07-20 22:47          

  Grattis till er båda! Nämna Jackie lite mer kanske? hon är ju svenskish =)

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer