Corona slår hårt mot skidnäringen i Sälenfjällen

Ett coronautbrott och karantän bland personalen i Sälenfjällen efter jul och nyår har ställt till det rejält. Flera hundra anställda, som delat boende med någon som smittats av covid-19, sitter just nu i karantän, vilket i sin tur lett till akut personalbrist.

Sälen värst drabbat

Såväl restauranger som butiker och caféer, i skidgiganten Skistars regi, har tvingats stänga. Det är strikta karantänregler som ligger bakom.

– Vi pysslar massor för att få till själva skidåkningen. Det är ju fokus, skidåkningen, säger Tomas Berg, destinationschef för Skistar i Sälen, i en intervju till P4 Dalarna.

Många anläggningar i Sälen har även ställt in skidskolelektioner.

– Såklart så får de tillbaks sin peng för skidskolan och vi fokuserar på skidområdet så vi hoppas ju att de ändå har en väldigt bra upplevelse i skidområdet, förklarar Berg.

Han tillägger att man framöver kan komma att se över personalboendenas storlek, och om mindre boenden blir att föredra.

Personalbrist likaså i Kläppen och Stöten

Pandemin har också vållat problem bland personalen i Kläppen. Där har bl.a. marknadsavdelningen ryckt ut för hjälpa till vid liftarna.

– Vi är ett stort företag, och vi hjälps åt och hoppar in där det skulle behövas, säger Magnus Noppa, marknadschef i Kläppen, vidare till SVT Nyheter.

Text: Malin Dunfors
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.