Datum för skidtestardagarna 2018 släppta

Blir det någon riktig nyfallen försäsongssnö i terrängen eller blir vi hänvisade till den konstgjorda? Frågorna inför 2018-års skidtestardagar är många, förväntningarna höga och åkabstinensen överjordisk.

Finns det något bättre sätt att sparka igång skidsäsongen än att ta en helg i Vemdalen, Åre eller Sälen och bokstavligt talat klämma lite lagg?

Pengar att spara. I slutet av november och början av december är våra svenska skidorter knappast i full sving. Det är öppningstider och snötillgången är sämre, det är färre backar öppna och mindre folk i rörelse på berget och nere i byarna. Men det är också billigare, kortare köer och – med lite – flyt härligt snövita förhållanden och kanske får du till och med till en pudersväng eller två (sikta på en sluttning som du vet har gräs under).

Ski Star, som är huvudarrangör, till de tre olika skidtestardagarna som löper från torsdag till söndag (själva skidtesten är dock fredag och lördag) har olika varianter av erbjudanden med boende och liftkort för tre dagar från 1 155 kr/person i Sälen, Åre och Vemdalen. Mer specifika uppgifter kring detta och allt annat finner du nedan.

Men VAD är det som du kan få testa då? Här ser du skidorna, och fler lär tillkomma. Men räkna med skidor från märken som Armada, Atomic, Black Crows och DPS. I skrivande stund rör det sig om nära 150 olika modeller, som du kan välja och vraka mellan. Notera dock att alla varumärken inte är på plats på samtliga test, specifik information kring vilka som är var hittar du här.

Vemdalen, fre 30 november – lördag 1 december 2018
Starta säsongen med en riktig skidhelg på Vemdalsskalet i Vemdalen. Första officiella helgen med öppna liftar och snö i backarna. Stå på snö igen och njut av de långa goa svängarna i Pers. Skidtesterna är gratis och öppet fredag och lördag klockan 09.00-15.00 nere vid Skalspasset. Samtliga ledande varumärken finns representerade.
Mer info om Vemdalens skidtestaredagar: här.

Sälen, Lindvallen, fredag 7 – lördag 8 december 2018
Ski Test Weekend Sälen går alltid av stapeln första helgen i december i Lindvallen och markerar starten på skidsäsongen i Sälen. På dagarna, och även en bit in på kvällen, njuter du av säsongens första manchestersvängar, liftarna är öppna kl. 9:00-18:00 fredag-lördag, och söndag kl. 9:00-15:30. Skidtestet är placerat på Gustavtorget och alla de ledande varumärkena finns representerade. Produkttestet är öppet fredag och lördag, 9:00-16:00.
Mer info om Lindvallens skidtestardagar: här

Åre, fredag 14 –  lördag 15 december 2018
Fyrtio olika varumärken finns representerade och vill visa just dig sina vinternyheter. Testa och känn på skidor, snowboards, goggles, hjälmar och andra tillbehör. Skid- och produkttestet är gratis och du testar så mycket du vill under helgen. Efter skidåkningen väntar Åres utbud av restauranger och nattklubbar. Ännu ej angivet exakta tider för skidtestet.
Mer info om Åres skidtestardagar: här

Mer generell information www.skidtestardagar.se
Exakt vilka varumärken är på plats på vilket test? här

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.