Flera svenska skidåkare är nominerade till Idrottsgalan 2023

Flera svenska skidåkare inom så väl puckelpist, backhoppning och alpin skidåkning är nominerade till Idrottsgalan 2023.

Walter Wallberg vann ett oväntat OS-guld i vintras när han besegrade den nästintill oövervinnerliga Michael Kingsbury i puckelpist och är nu en av fyra nominerade till Årets manliga idrottare på Idrottsgalan.
– Det är en ära att vara nominerad, det var fantastiskt roligt att få veta. Det är något jag strävat efter länge och det betyder mycket att det blir så uppmärksammat när jag tagit ett OS guld, säger Walter.

Ovan nämnda kategori har de senaste åren vunnits av profiler som Zlatan Ibrahimović, Johan Olsson, Henrik Stensson, Daniel Ståhl och Armand Duplantis. Och att nu ha en chans att vara en del av den klubben betyder mycket.
– Det är ett otroligt fint sällskap måste jag säga. Jag har sett dem prestera i sina sporter och det har varit en inspiration för mig när jag strävat efter mina mål. Att då associeras med det gänget känns otroligt stort och kul. Jag är oerhört tacksam för det, säger han.

Men Walter är inte den enda skidåkaren som är nominerad till galan. Skicrosstjärnan och tillika OS-guldmedaljören Sandra Näslund är också nominerad till kategorin Årets kvinnliga idrottare, för tredje året i rad. Sandra Näslund vann en efterlängtad guldmedalj i sitt tredje Olympiska spel i vintras i Peking. Efter att ha placerat sig som femma i Sotji, fyra i PyeongChang fick Sandra äntligen smaka på segerns sötma i ett olympiskt mästerskap.
– Det känns väldigt fint att bli nominerad. Att få vara en av de nominerade då Sverige har så många framgångsrika kvinnliga idrottare känns verkligen som en ära! säger Sandra Näslund.

Även den alpina skidåkaren Sara Hector, längdskidåkaren Jonna Sundling samt backhopparen Frida Westman är nominerade till Idrottsgalan 2023 som hålls 16 januari.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.