Första snön har fallit i Tänndalen

I dag är en bra dag – den första snön har kommit till Tänndalen. Nu gör sig den lilla skidorten i Funäsfjällen redo för ännu en skidsäsong, en säsong som börjar torsdagen den 29 oktober.  

– Det är alltid extra hög stämning här på anläggningen när den första snön kommer, som vi har längtat! Nu börjar jobbet med att få backarna i ordning för ännu en vinter, säger Rasmus Bent, anläggningschef i Tänndalen.

Skidsäsongen i Tänndalen är lång. Den lilla skidanläggningen ligger i västra Härjedalen och ingår på samma liftkort som Ramundberget, Funäsdalsberget och de andra orterna i Funäsfjällen.

Liksom i fjol kom snön i år i slutet av september och beräknas ligga kvar till slutet av maj. Förra året hade Tänndalen sin bästa säsong hittills med rekordmånga bokningar och det bästa snöläget på tio år med ett snödjup på 125 centimeter.

I år öppnar säsongen torsdagen den 29 oktober, mitt i höstlovet ”om vädret tillåter”, brasklappar man i sitt pressmeddelande.

– Det finns fortfarande boende till höstlovet för de som längtar efter riktiga fjäll med fantastisk skidåkning på längden och tvären. Det är också en fantastik årstid för vandring i den karga, vackra fjällnaturen, säger Rasmus Bent.

De flesta tar egen bil, men det går också bra att komma till Tänndalen med tåg ända från Malmö. Tänndalen har nu också en egen transfer från tåget direkt till anläggningen. Tänndalen har öppet för skidåkning den 29 oktober 2020 till den 2 maj 2021.

Vad tycker du om Tänndalen, är det så härligt som det verkar?

Vad tycker du om Tänndalen?

Här prenumererar du på puderlarm från Tänndalen (dagens snöfall räknas icke som ett puderlarm).


Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.