Gigantisk extremsporthall i Gävle

Den stora hallen med extremsport ”Dome​ ​Adrenaline​ ​Zone”​ ​öppnar​ ​i​ ​Gävle​ ​februari​ ​2018.

Efter två års planering öppnas i februari 2018 en ny form av extremsport-arena i Gävle på 6000 kvadratmeter. Den kommer att kallas ”Dome Adrenaline Zone” och innehålla alltifrån skid- och snowboard hoppning inomhus till skateboard, stora trampoliner och freerunning-elemen.

Mindre ögonbrynshöjande kommer hallen också att ha standardsaker som restaurang, café, omklädningsrum, butik, möteslokaler/kalasrum och tillfällig övernattning.

Företaget som ligger bakom satsningen heter ”Turbo Extreme Sport Zone” och finns sedan tidigare i bland annat Uppsala men satsar nu alltså även för att etablera sig i Gävle. Hallen kommer att ligga i Hemsta företagspark, Gävle:
– Det är spännande att få etablera  ny typ av extremsportanläggning i Gävle som blir unik i Norden. Vi känner oss välkomna från såväl vår hyresvärd, kommunen och de samarbetspartners vi har hunnit träffa. Vår målsättning är att bidra till att sätta Gävle på kartan bland ungdomar inspirerade av X-games och yngre vuxna som gillar adrenalinkickar. Vi ska se till att bli en ny turistattraktion som man är beredd att resa en bra bit för att besöka, kommenterar Gustaf Kumlin, en av initiativtagarna till satsningen.

Arenan kommer att bestå av tre stora hallar uppdelade på olika aktiviteter. ”Jump and Pump” kommer att ha stora och små hopp för allt som rullar på hjul utan motor. Du landar i en foampit eller airbag-landning med möjlighet att fullfölja dina hopp. Flera varianter av mindre hopp i form av pumptrack, resi-landning och wallride med mera. ”Unlimited Zone” – blir den största ytan med trampoliner, foampit, airbag, parkour, klättring, airtrack, freerunning och Ninja Warriors med mera. ”Street park” – är slutligen en hall där du året runt i perfekta förhållanden kan åka skateboard, BMX, inlines
eller kickbike. Förutom en betongbowl så finner du street-features med drops, banks och rails.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.