Hemsedal stängs på grund av corona

Nu berättar Hemsedals ägare Skistar att man stänger ned anläggningen direkt, och man väntar samma sak för Trysil

På grund av kommunalt beslut i Norge måste SkiStar omedelbart stänga skidanläggningen i Hemsedal. SkiStar förväntar sig att motsvarande beslut kommer att fattas av myndigheterna avseende även andra skidanläggningar i Norge. SkiStar har en anläggning i Trysil.
”Detta beslut kommer att få en negativ effekt på SkiStars helårsresultat. Omfattningen har ännu inte analyserats. En viktig faktor att ta hänsyn till är att en stor del av vintersäsongen är passerad. SkiStar vidtar åtgärder för att anpassa verksamheten till rådande situation”, berättar man i pressmeddelandet som gick ut idag 12.30.  

Aktiekursen har följt snabbt efter, i skrivande stund är SkiStar B ner -15,01% idag, enligt ögonblicksbild av kursen på Avanza vilket säkerligen kan röra sig både upp och ner de närmsta timmarna och dagarna. För de som bokat resa till Hemsedal har Skistar samlat information om vad som gäller här.

Från Hemsedals kommun förklarar man beslutet att förbjuda turistnäringen att bedriva verksamhet from imorgon:
”Hemsedal är en liten kommun med ungefär 2500 invånare, men per idag har vi cirka 9000 personer som uppehåller sig i kommunen med 14 olika nationaliteter. Tilltaget är igångsatt för att förhindra vidare smittspridning nationellt och internationellt. Nu är vi i den situationen vi är, och detta beslut är svårt att ta men det ända rätta. 

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.