Henrik Windstedt får nya skidor

Henrik Windstedt är inne i en hektisk förändringsprocess. Nyss bytte han sponsorn Red Bull mot Nocco och nu är det dags för Åresonen att även skifta skidor. A-T-O-M-I-C är det vi hädan efter kommer att kunna läsa på Windstedts belag när han tar luft.  

För bara en vecka sedan kunde vi skvallra om att Henrik Windstedt fått en ny energidryckssponsor med svenska Nocco efter att ha lämnat österrikiska Red Bull i början av året.

Men Henrik Windstedt släpper inte Österrike så lätt. Nu är det nämligen klart att han lämnar franska Salomon och istället signar kontrakt med Atomic.   

Amer sports äger både Atomic och Henrik Winstedts tidigare skidsponsor Salomon. Förra våren köpte Amer också Armada som hade gått ekonomiskt knackigt under en tid. Salomon är i Sverige betydligt mer profilerat än Atomic, vilket kan leda till spekulationen att Salomon torde ha en ny svensk friåkare på gång till sitt stall.

Att Henrik Windstedt stannar inom Amer innebär också att han kan fortsätta åka med den stora bindingssnackisen Shift, eftersom den finns i både Salomon och Atomic-version (färg och text är enda skilladen).

På pjäxsidan använder Henrik Windstedt numera alpinpjäxan Redster Club Sport 130 och när han ska lätta upp stämningen på turer kör han Hawx Ultra XTD.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.