Köp din egen skidort – puderparadiset utanför Åre fortfarande till salu

Ett vinterparadis på baksidan av Åreskutan med en av Sveriges absolut bästa offpiståkning, så kan Gruvbacken i Huså beskrivas i stora drag. Faktum är att anläggningen stod till salu för snart två år sedan och än idag står och väntar på sin rätta ägare.

Drömmer du om att en dag äga din alldeles egna skidanläggning? Nu kan drömmen bli sann då Gruvbacken i Huså fortfarande står till Salu. Prislappen ligger på fem miljoner vilket skulle kunna motsvara en fjällstuga i centrala Åre. Så är du en av alla välbärgade knösar som åker e-suv med takbox och har några miljoner extra på fickan kan du börja fundera och prioritera inför kommande eventuella investeringar – väljer du det sistnämnda ingår inte bara de fina skidbackarna med tillhörande liftsystem, utan även restaurang samt ett endast tre år gammalt servicehus med 70 husvagnsplatser.

Skidanläggningen är belägen på norra sidan av Åreskutan med sluttning ner mot Kallsjön och har sedan 25 år tillbaka ägts och drivits av den 75-årige Göran Folkesson. Göran har med sin stora passion drivit anläggningen med bravur men för drygt två år sedan togs beslutet att lägga ut anläggning till försäljning. En del intressenter har under åren visat sig men ännu har inget köp blivit ett faktum. Göran som sett åren som en väldigt rolig och trevlig tid känner att det är på tiden att nya friska tag kommer in och tar över rodret och att de framtida ägarna så småningom tar väl hand om anläggningen och fortsätta utveckla den med nya kloka idéer och ambitioner.

Skidorten i sig som tidigare nämnt sägs ligga i absoluta framkant när det kommer till offpiståkning och med sina tre pister, gör Huså sig till en stolthet i de jämtländska fjällandskapen. Skidorten har totalt sju stycken nedfarter i varierade svårighetsgrader, där den längsta nedfarten är hela 2600 meter lång, vilket gör att Huså passar såväl den nyfikne rookien som de mer erfarna skidfantasterna. Även längdskidåkare kan med all rätt söka sig till den Huså då ett nio kilometer långt längdspår sträcker sig genom anläggningen.

Så kanske är det dags att slå slag i saken och låta drömmen besannas om att äga en alldeles egen skidort?

Text: Frida Andersson
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.