Köp ett eget surfpensionat i Hoddevik för 5,2 miljoner

Nu finns en unik chans att köpa ett eget surfpensionat i norska Hoddevik, inte långt från Stryn Sommerski. Till en rimlig peng dessutom.

Alla som någon gång varit i Hoddevik vet hur charmig denna ensliga vik på det norska Stadlandet är. Här bryter turkosa vågor mot den stora vita stranden som omringas av mäktiga bergstoppar till alla vågsurfares stora förtjusning.

I Hoddevik finns en smal väg som ringlar sig från berget vidare ned till stranden. Längs vägen ligger ett fåtal gårdar och hus samt några surf camps. Enligt lokala källor är det mycket ovanligt att hus eller gårdar i Hoddevik ligger ute till försäljning.

Men nu ligger ett surfpensionat nära stranden ute till försäljning på för 4,9 miljoner norska kronor vilket motsvarar drygt 5,2 miljoner svenska kronor. Det är Lapoint som har drivit surfpensionatet sedan 2008 som nu ska säljas. Kåken är byggd år 1900 och är 148 kvadratmeter stor och består av fem rum, en stor terrass samt en fristående byggnad där det finns omklädningsrum och duschar samt övriga faciliteter som underlättar surflivet. Pensionatet säljs möblerat och klart. Tomten är drygt 1200 kvadratmeter stor.

Det som gör Hoddevik ännu mer intressant är att det inte ligger långt ifrån ett annat norsk paradis – nämligen Stryn. Knappt 17 mil in i landet från Hoddevik ligger Stryn Sommerski. Att åka skidor i Stryn följt av vågsurf i Hoddevik är i det närmsta en svensk skidåkarklassiker. Detta charmiga hus kanske skulle kunna bli en Surf & Ski Lodge i framtiden?

Passa på att besanna dina eventuella drömmar om att driva ett eget pensionat iförd hawaiiskjorta och flip-flops på en plats dit människor från hela världen vallfärdar. Visningen är onsdag 24 augusti, skynda att fynda.

Fler bilder och information kring försäljningen finns finn.no.

Film – Freeride testar Hoddevik

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.