Ny tävling när Quarterfight blir Slopestars

Slopestars är namnet på slopestyletävlingen som arrangeras samtidigt som den alpina världscupfinalen i Åre 17-18 mars.


Foto: Per Sandberg

Förra årets Quarterfight kommer i år tillbaka i ny upplaga med Slope Style som format. Slopestars går av stapeln mitt under den alpina världscupfinalen i Åre 17-18 mars. Tävlingen riktar sig till newschoolåkare på skidor, flera duktiga jibbers som bland andra Henrik Harlaut, Jakob Wester och Henrik Windstedt har redan signat up. I prispotten ligger, förutom ära och berömmelse, 50 000 kr.

Arenan som ligger i Värdscupsarenans målområde innehåller flera olika hopp, rails och gaps. Åkarna väljer sin egen linje och blir bedömda utifrån de trick som utförs.

Kval körs under fredagen och finalen, som avgörs i så kallat head-to-head format, äger rum på lördagskvällen direkt efter prisutdelningen för den alpina världscupen. Utöver tävlingen utlovas även shower och liveuppträdanden. Mediabevakningen väntas bli stor då hundratals journalister, fotografer och TV-team är på plats i Åre för att bevaka Världscupfinalerna.

Intresserade åkare uppmanas e-maila namn, tidigare resultat och övrig info till Robert Gustavsson på robert@playground.se Anmälningsavgiften är 250 kr.
Text: Redaktionen
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.