Reine Barkered: ”– Väldigt glad i luften över mitt beslut!”

Hej Reine, vart är du nu?
– Sitter hos tandläkaren i Golden. Jackie bet ihop lite hårt efter sin krasch, chippat bort en bit av tanden. Men hon mår bra, fått lite smoothie i väntan på tandläkaren.

Var det kallt för er imorses?
– Ja men lite. Jag hade förberett mig väl med elektriska strumport, tåvärmare och handvärmare.

Brukar kylan påverka deltagarna negativt?
– Det påverkar många som är helt ovana. Vissa har ju aldrig känt sån här kyla. Spanjoren förfrös sig igår till exempel. Det är ju en liten fördel för oss skandinaver som är betydligt vanare vid kyligare förhållanden.

Det var en rejäl luftfärd du bjöd på, var det planerat linjeval eller ville du visa Tanner vart skåpet skulle stå?
– Hehe, det var planerat, jag hade inte tänkt att det var så stort. Tänkte till och med göra en raggare, när jag hörde hur det slängdes trick till höger och vänster. Ångra mig dock när jag såg infarten till klippan och jag blev väldigt glad i luften över mitt beslut.

Kan vi få en kommentar av vinnaråket som Craig ställde ned?
– Jag har inte sett hela bara hört vad han gjorde. Helt sjukt att han gjorde en trea ner i rännan det är framförallt det som är coolt.

Domarna visar tydligt i år att trick belönas högt, är det rätt väg att gå tycker du?
– Ja och nej det beror på vad det kostar. Kostar det att folk inte vill hoppa 15 meter klipper för att 3 meter klipper med trick ger mer poäng då är det fel. Det jag är rädd för är att man ger för mycket poäng för trick snarare än att droppa stort. Men bara det går åt rätt håll och man gör det på coola ställen. Framförallt på damsidan där man hör att utvecklingen går åt rätt håll för att vi börjar se tricks som Arianas 360°. Men man glömmer lätt hur hårt Christine Hargin körde, hon kötta ju på!

Text: Victor D. Daggberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.