Skidtest pist: Rossignol Hero Elite MT

Vi prövar pistskidan Rossignol Hero Elite MT. En mjuk och följsam, lättåkt medelskida konstaterar våra teståkare. 

Rossignol Hero Elite Multi-Turn TI är byggd för dig som vill åka pist på en raceinspirerad skida, men den är lite enklare byggd vilket gör den mer lättåkt och bättre lämpad för varv efter varv i liftsystemet.

Skidan är 74 mm under foten, och därmed bredast i vårt test av pistskidor där vi också har kört Fischer RC4 CT och Stöckli WRT pro laser, Elan Ace Scx och Salomon S/race GS som vi också har testat.

 

Rossignol Hero Elite MT är byggd med kolfiber  titanalförstärkningar som ger vridstyvhet, dämpar vibrationer från underlaget och tillför stabilitet i svängarna. Skidorna har en On-Trail Rocker, vilket innebär att nosen är lyft aningens och gör dem lite mer förlåtande och enkla att få in i sväng. Priset ligger på 7000 kr med bindning.

Skidan är konstruerad med basalt och kolfiber, även en del metall. Skidan har lite mindre metall och det gör den lättare och mer förlåtande, samt även lite bättre i pris.

Omdöme och betyg

– Det här är en härlig medelskida. Den är för nybörjare eller medelåkare. Jag uppfattar den som mjuk och lätta att böja. För mig som är avancerad får jag ingen riktigt action i utgång av sväng, det blir ingen kick. Det är en förlåtande skida, utan raceplatta så man kommer inte upp på samma sett som andra pistskidor vi har testat. Den får en 3:a i betyg, säger Jesper Hayland. 

– Det var mycket sväng i denna skida. Den är lite otydlig, svårdefinerad man fick in den i kort och lång sväng men den är inte så distinkt. Jag får inte riktigt det rena pistskäret, utan känns mer all mountain. Betyget blir 3, säger Cisela Groth. 

– Den här är för mjuk för mig, den faller lite platt för mig. Det är inget fel på skidan, men den passar inte mig. Den får 3 i betyg, säger Olle Stenbäck. 

Rossignol Hero Elite Multi-Turn TI

Mått (Nos/Midja/Bak):123-74-109 mm
Svängradie: 15 m i 175 cm
Vikt: 1850 g i 175
Längder: 159, 167, 175 och 183 cm
Pris: ca 7000 kr ink bindning.

Betyg från teståkarna: 3 av 5

FORTSATT LÄSNING OM SKIDOR

Här ser du fler skidtest 2023, fler publiceras efter vart. Om du är mer taggad på all mountain-skidor eller freeride skidor så har vi så klart test på de kategorierna också. Hur du väljer rätt längd på alpina skidor har vi en fin artikel om, dessutom kan du få tips på hur du väljer rätt längd på barnskidor också.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.