Snowcamp bygger nytt och större i Säfsen

Snowcamp flyttar till Säfsen och blir sex gånger större.
-Vi går från en småskalig verksamhet till något större men vill ändå ha kvar känslan i Orsa, säger Andreas Larsson, ansvarig för Snowcamp.


Konceptet är detsamma som i Orsa men när Snowcamp flyttar till Säfsen blir allt större.
Foto: Eric Wibaeus

Efter flera år
i Orsa lämnar Snowcamp Kalle Moreus hemtrakter och flyttar istället 15 mil söderut, till Säfsen, mellan Ludvika och Hagfors. 
I Säfsen håller en helt ny anläggning på att ta form. En del prylar tar de med från Orsa men de bygger också mycket nytt, bland annat ett större vattenhopp, en längre railarena och en gigantisk studsmatta, The Tramp Squared. Anläggningen blir den första i Europa med den sizen på studsmatta.
–Det känns toppen. Äntligen ska vi få förverkliga det som vi och deltagarna på campen genom åren har önskat. Nu blir det på riktigt, som ett Woodward i miniatyr, säger Andreas Larsson, ansvarig för Snowcamp. 


Anläggningen i Säfsen ligger precis vid en udde vilket gör det perfekt för ett vattenhopp.
Foto: Privat 

Varför blev det Säfsen?

–Dels har de en lokal som funkar för oss, och dels så har de visat intresse för det här. Det är en anläggning som är mycket positiv till ett samarbete. Här kommer vi ha chansen att vara med och utveckla deras parkprodukt. Det ligger helt fantastiskt, det finns en halvudde ut i vattnet där vi kan köra vatenhoppet. Och så finns det mycket mark att kunna växa på. 

Hur känns Säfsen rent geografiskt?
–Det känns bra. Det blir närmare de stora upptagningsområdena.

Vad händer i Orsa, kommer ni att ha kvar någon verksamhet där?
–Nej, vi flyttar med allt till Säfsen och bygger upp det igen, men passar samtidigt på att göra de förbättringar som behövs för att lyfta alla delar till något ännu bättre.

Med den nya större anläggningen kommer de att kunna ta emot större grupper och hålla öppet vid fler tillfällen under året, berättar Andreas Larsson.
–Rent boendemässigt kan vi ta emot 80-100 personer samtidigt. Men vi vill behålla samma härliga känsla som vi haft i Orsa.
Under loven kommer de att köra läger men däremellan kommer de även ha öppet under helger för drop in.
–Det har varit fullt på summercampen de senaste åren så vi tror att det finns underlag för det här.

Allt blir större i Säfsen. Den totala ytan blir fem till sex gånger så stor och istället för två stora studsmattor som i Orsa kommer de nu att ha sex stycken studsmattor, fyra inomhus och två nedgrävda utomhus. Dessutom kommer det att finnas en foam-pit och en crash-bag i Säfsen.
–Vi ska hinna klart med allt till första campet, under midsommarveckan.
Innan dess ska Snowcamp-crewet iväg till USA på en inspirationsresa.
–Vi ska besöka fyra-fem olika anläggningar.

www.snowcamp.se kommer det snart att finnas mer information om den nya satsningen i Säfsen.

Text: Fredrik Tacacho
Foto: Eric Wibaeus, Privat

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.