Startfältet för JOSS klart

Nu är startfältet för Jon Olsson Super Sessions klart. Jakob Wester knep en av de sista åkarplatserna med Andreas Olofsson som filmare.

Nu är de två sista teamen i Jon Olsson Super Sessions klara; det blev Jakob Wester som teamar upp med filmaren Andreas Olofsson och fotografen Ben Zucker samt Mike Clarke från USA som kör ihop med filmaren Drew Lederer och fotografen Annaleah De Masi. Annaleah De Masi är den första och enda kvinnliga deltagaren i Jon Olsson Super Sessions.
– Eftersom skidfotografering är en mansdominerad bransch är det kul att Anna blev en av dem som klarade kvalificeringen till tävlingen, säger Jon Olsson.

Totalt har över 100 bidrag tagits emot. De vinnande bidragen innehåller tekniskt avancerade trick och mycket hög kvalitet på foto och film. Motiveringen till de två vinnande teamen är helt enkelt att de var bäst och stod ut i mängden menar Jon.
– Jag är mycket överraskad över den höga klassen på de insända bidragen. Jag förväntade mig att många åkare skulle försöka kvala in, men att se den höga kvaliteten på både film och foto var en glad överraskning. Det här är verkligen ett format som jag kommer att hänga kvar vid i framtiden, säger Jon Olsson.

Tävlande lag i JOSS 2008
(åkare, filmare, fotograf)
1. Colby West, Christian Begin, Damian Cromwell
2. Simon Dumont, Riley Poor, Blake Jorgenson
3. Sammy Carlson, Dominique Janiszewsi, Nate Abbot
4. Jon Olsson, Johnny DeCesare, Mattias Fredriksson
5. Jossi Wells, Steven Rozendaam, Erik Seo
6. PK Hunder, Filip Kristianssen, Alex O’Brien
7. Andreas Håtveit, Jon Håtveit, Vegard Breie
8. Charles Gaigner, Erik Simard, Charles Spina
9. Jacob Wester, Andreas Olofsson, Ben Zucker
10. Mike Clarke, Drew Lederer, Annaleah De Masi
Text: Redaktionen
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.