Topp 5: Årets bästa skiddagar med Caroline Strömberg

Caroline Strömberg är en av landets mest dedikerade skidåkare. Det i kombination med hennes rastlösa ådra medför att hon åker skidor mest hela tiden. Även om har ett av Sveriges bästa skidberg runt knuten i Åre gillar hon att röra på sig. Här listar hon förra säsongens fem bästa skiddagar.

1. Pillow session i Nozawa Onsen

Efter att ha firat nyår i Tokyo och prickat in både stora snöfall och soldagar i Hakuba och Naeba under vår Japantrip var det som att det inte fanns mer att förvänta sig av omgivningen. Men i Nozawa Onsen dök den upp, den magiska gläntan med djup, orörd snö och ett par riktigt fina pillows som bara väntade på att bli upptäcka och sönderlekta! En inbjudan till en trixtersession som jag sent ska glömma där min första bc-backflip så klart var en av höjdpunkterna under dagen!

 

2. GirlsDayOut i Björnrike

I fjol arrangerade jag, Rebecka Eriksson och Anna Karlström genom vårt InspireUs ett dagsevent i Åre under namnet GirlsDayOut, en dag för att sprida pepp och åkglädje till andra tjejer på berget. Första upplagan blev en succé och vi bestämde oss för att utveckla konceptet till en liten turné som under vintern 2014 har gjort stopp i Lindvallen, Åre och Björnrike och totalt har involverat drygt 100 tjejer i åldrar mellan 18 och 50 år. Det går egentligen inte att välja en GDO före en annan men ska jag ändå göra det så är det Björnrike som hamnar i topp och det för att vädret och snön knappast kunde ha varit bättre. Vi fick en riktig kalasdag med stålande sol och vårslask av bästa sort. Parken var i toppskick, terrängen var full av snö, utvecklingskurvorna hos både deltagare och coacher gick spikrakt uppåt och stämningen i vårt basecamp där det värmdes mat över öppen eld och bjöds på hembakade kakor kunde knappast ha varit bättre!

 

3. Långfredag i Åre

Skidåkning för mig är inte bara den alpina skidåkningen som jag kanske oftast förknippas med. Vissa dagar är det fjälltursskidorna som är bäst, andra dagar är längdskidorna de mest optimala och på långfredagens morgon var det helt klart skejtskidorna som var det bästa valet. Skaren var perfekt och dagen inleddes med ett par timmars lek och härjande mellan fjällbjörkar och bäckfåror, en perfekt sysselsättning medan man väntar på att snön på berget ska mjukna. Efter frukost åkte fötterna ner i de vanliga pjäxorna och väl ute på berget blev det en sån där dag full-laddad med massa vänner, rolig åkning, god mat och glad stämning. Det bästa med långfredagen i Åre är att vissa liftar håller öppet ända fram till klockan 19.00. Att ta sista kabinen upp och sen knata upp till toppen och kika på solnedgången, andas och bara njuta av hur fint livet är, det är lycka för mig.

 

4. Österrike T & R

Om man väljer att prioritera puderåkning i Japan före tävlingar i Alperna i början av säsongen så kan det lätt resultera i att man saknar nog med poäng på FWQ-rankingen för att få köra några tävlingar under säsongen. Jag hade väl i princip redan gett upp hoppet om tävlande den här säsongen när jag fick klartecken om att få köra den 3* FWQ-tävlingen i Silvretta Montafon. Då var det bara att boka resa och köra. När jag dessutom fick med mig en av landets mest peppade skidåkare, Emma Gunnebrink, på utflykten visste jag att det skulle bli en toppentripp. Vi inkvarterade oss hos i ett säsongskollektiv i Flirsch, betade av tre skidorter på lika många dagar, njöt av varandras glada sällskap och och åkte hem med trötta ben, sönderbrända ansikten och en vinsttrofé.

 

5. Säsongsavslutning i Kåbdalis

Det här med bilfärden till och från NM i Gränsen är något som de flesta bara vill få överstökat fortast möjligt, jag är visst inte riktigt av den uppfattningen. Jag har under årens lopp hunnit med flertalet tältnätter, besök på strutsfarm, grillfest i solnedgång, mack-kastning i norska fjordar, diverseshopping i Narvik, älgsafari i Arvidsjaur och senast i raden av tidsfördriv är ett skidstopp i Kåbdalis. Perfekt slaskföre, glada vänner och ett bortprioriterat klädbyte är ju en given succé som helt klart kvalar in på vinterns topp fem!

Text: Fredrik Tacacho
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.