Vilka skidorter är fortfarande öppna i Norge?

Rekordstora snömängder och sparsamma temperaturer har skapat förutsättningar för sommarskidåkning i Norge som är bättre än på länge. Men vilka norska skidorter är egentligen öppna fortfarande?

I takt med att den norska regeringen lättat på restriktionerna kring att passera gränsen växer skidsuget hos oss svenskar som fortfarande har en hel vår med skidåkning att ta igen, dessutom är förutsättningarna bättre än på länge i vårt västra grannland. Men vilka norska skidorter är egentligen öppna? Här följer en kort sammanfattning:

Galdhøpiggen

Galdhøpiggen stängde tillfälligt ned 20 juli men öppnade igen den 1 augusti och nu rullar liften ända fram till 1 november. Den genomsnittliga temperaturen på glaciären under juli månad har varit kylslagna 1,3 grader och skidanläggningen har låtit meddela att detta sannolikt blir den bästa skidhösten på länge.

Folgefonna

Folgefonna mätte hela 11 meter snö (!) när de öppnade upp anläggningen under maj månad och håller fortsatt öppet hela augusti ut. Den välkända parken stänger dock 10 augusti.

Stryn

Stryn har också haft en bra och snörik säsong men körde liften sista dagen i helgen och hade därmed sin sista dag öppet 2 augusti. En klar förbättring från tidigare år då anläggningen tvingats stänga 10 juni respektive 23 juni under 2018 och 2019.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.