VM i Åre: ”– Vi planerar för 120 000 besökare”

I fredags släpptes entrébiljetterna till alpina VM i Åre som går nästa vinter. Arrangörerna hoppas på storpublik. Man låter även folk med liftkort slinka in på målområdet.

20 april släpptes samtliga biljetter till alpina VM i Åre. Tävlingarna går 5-17 februari 2019. Och man hoppas på en storpublik:
– Vi planerar för 120 000 besökare i arenan under de elva tävlingsdagarna. Vi har stora förhoppningar att många tar sig till vår alpina nationalarena där tävlingarna avgörs så vi får en härlig stämning för aktiva och publik på plats, säger Niklas Carlsson som är VD för arrangörsbolaget Åre 2019 AB.

I arrangörens arbete mot visionen att inspirera till alpin skidåkning kommer även liftkortet till SkiStars skidområde i Åre att gälla som entré. Liftkortet ska vara giltigt den dagen tävlingarna besöks och även säsongskort i Åre gäller som entré. Liftkorten används i en separat entré med access till ett specifikt område i mål:
– Vi vill att så många som möjligt tar chansen att åka skidor och samtidigt får möjligheten att titta på och inspireras av alpin skidåkning i världsklass under sin vistelse i Åre när alpina VM är, säger Niklas Carlsson, VD för Åre 2019 AB.

Tidigare i januari släpptes läktarbiljetterna där det per tävlingsdag finns ungefär 3500 biljetter till försäljning. Högst tryck hittills har varit på de båda helgernas tävlingar. Första helgen är det störtlopp och andra helgen är det slalom.

I nuläget har cirka tio procent – 11 700 stycken– av totala biljetterna sålts där Åre 2019 AB räknar med att den stora biljettförsäljningen sker först under oktober och november månad. Starttiderna för respektive tävling är ännu inte bestämda, men dessa kommer bli publika under maj månad.

Alpina VM i Åre 2019

När: 5-17 februari 2019
Pris: Entrébiljetter kostar från 290 kronor + eventuell bokningsavgift. En läktarbiljett är dyrare och kostar från 425 kronor + serviceavgift. Barn och ungdom upp till 16 år betalar från 155 kronor och entré för barn som är sju år eller yngre är gratis. Biljetter hittar du på www.eventim.se och liftkortet kommer också att gälla som entrébiljett.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.