Bode Miller ska utveckla alpinpjäxor åt Scarpa

Det står nu klart att den alpina stjärnan Bode Miller blir Scarpa’s nya ambassadör och att märket släpper en kollektion med pistorienterade pjäxor vid namn ”4-Quattro”.

Det verkar ligga i tiden för forna alpina stjärnor att ta steget från käpparna ut i den materiella skidindustrin. Vi har exempelvis tidigare rapporterat om att Marcel Hirscher både startar eget skidmärke och klädmärke. I onsdags, 12 januariblev det också officiellt att den alpina stjärnan Bode Miller från staterna blir ny ambassadör för Scarpa samtidigt som märket låter meddela att de kommer släppa en ny kollektion med alpina pjäxor.

De som känner till Scarpa sedan innan vet att de främst har fokuserat på fjäderlätta pjäxor vars primära syfte är att gå uppför med. Med andra ord så tar nu Scarpa ett kliv ut från topptur till mer pistorienterat.

Kollektionen med alpina pjäxor kommer heta ”4-Quattro” och målsättningen är enligt Scarpa själva en kollektion med alpina pjäxor som fortfarande är lätta men samtidigt tillräckligt bra för att kunna tilltala världens bästa åkare. 4-Quattro-kollektionen beräknas finnas på marknaden under hösten 2022 och är den första kollektionen av pjäxor någonsin från Scarpa som riktar sig mot alpin skidåkning.

Bode Miller är född 1977 i Easton, New Hampshire, och är en amerikansk alpin skidåkare som debuterade i världscupen 1997 med sin säregna och något vilda åkstil. Miller har en imponerande meritlista bestående av bland annat 33 segrar i världscupen och sex olympiska medaljer.

2016 var Bode Miller i blåsväder när hans dåvarande sponsor Head hotade med att stämma honom för kontraktsbrott när han planerade att göra comeback på världscupen med lyx-skidmärket Bomber under fötterna. Det har också rapporterats flitigt i medier världen över om den tragiska olyckan då Bode Miller och hans fru Morgan tragisk förlorade sin ettåriga dotter i en drunkningsolycka 2018.

Det ska bli intressant att följa vad Bode Miller kan tillföra Scarpa i sin kommande satsning mot alpina pjäxor som ska leverera utför, snarare än uppför, och vi på Freeride hoppas få klämma och känna på ett par Scarpa-pjucks signerade Bode Miller inom sin tid .

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.