Bröderna Regnér pumpar nytt liv i sin videoserie DYBS

Första säsongen av Does Your Brother Ski var en ”videoserie för Svennebananer”.  Nu kommer bröderna ös, Carl och Olle Regnér, tillbaka med en andra säsong av sin vidoeserie där vi får följa med Carl på världstouren med Olle som hårdnackat moralist stöd, samt Olles tävlingar på fyrstjärniga kvaltourstävlingar. Plus lite annat som kanske inte är helt hundra spikat ännu. 

Hej Olle Regnér, ryktet går på stan att du och broder Carl ska släppa en ny säsong av videoserien Does Your Brother Ski (DYBS): Stämmer detta?
– Det stämmer bra! Vi kände efter förra vinterns fadäser, då vi gick åt olika håll för första gången, att vi helt enkelt åker bäst skidor ihop.

Vad planerar ni för denna säsong av er videodagbok? Vad får vi se och hur många avsnitt blir det?
– I år vill vi försöka skapa en mix av de videodagboksbloggar du nämner och själva DYBS-avsnitten vi släppte. Alltså lite råare avsnitt som släpps i någorlunda realtid! Vi kommer att lägga allt krut på vår Youtube och endast ladda upp avsnitten och annat småmaterial där. 

Är det Anton Enerlöv, Tim och Ted Forsström Jacobsson som håller i kamerorna eller vad har ni för gäng som dokumenterar denna vinter?
– Nepp! I år har vi plockat upp den unge filmaspiranten Victor Esteby, aka Freeridah. Det känns kul att kunna ta med en ny och inte etablerad filmare och se vad vi kan skapa.

Ni tävlar ju numera inte på samma tour… kommer det att bli episoder där bara en av er är med eller hur gör ni där?
– Det är sant, och det är en fråga som vi kommer få se svaret på under vinterns gång då vårt planerande inte har förbättrats ett skvatt. Men filmandet är något som båda känner att vi vill satsa på, så jag antar jag får ta mitt pickpack och ta rygg på brorsan helt enkelt.

Hur känner du inför tävlandet denna vinter, du gjorde ju succé på NM i maj med en andraplats, är du peppad på kvaltouren FWQ eller hur är känslan?
– Förra vinterns break från tävlandet gjorde faktiskt sitt. Tanken var lite att jag skulle få tävlingsmotivationen tillbaka, och det fick jag! Så ja, jag är jäkligt taggad på race! Speciellt på att ta den där jävla första platsen på NM… eller hur Reine?

Vilka tävlingar kommer du att köra? Har du poäng för att gå direkt på de 4-stjärniga kvaltävlingarna på Freeride World Qualifier (FWQ)?
– Yes, fick precis svar från den 4* i Les Arcs, som är den europeiska säsongens första högstatus tävlingen, att jag är med på startlistan. Blir ett tvådagars pitstop i Stockholm efter Japan, sen direkt till startgaten den 2 februari i franska Les Arcs.

Har du kvar någon ambition om att nå världstouren eller är det helt uteslutet?
– Jag har lite lagt det åt sidan, i och med att jag väljer att filma med Carl istället för att bränna runt med svenskgänget i Europa. Men har jag räknat rätt kommer jag eventuellt starta i tre stycken 4-stjärniga, och det är allt som krävs right?

Stämmer gott det, 3 bästa räknas (Läs mer här). Hur tror du att Carl kommer att klara sig i Japan detta år? Har han lärt sig något från kraschen förra vintern?
– Ja, det hoppas jag, gör han samma misstag igen åker han på stryk. Och det hamnar på youtube.

Ouch! Hård storebrorsa… Några sista visdomsord? Fritt Fram för allt utom sponsorsnack om energidrycker och sånt!
– Rock n roll.

Trailer för DYBS säsong 2

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.